Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] - iefimerida.gr

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου δεν έχει αναδυθεί ούτε από το Σίλικον Βάλει ούτε από τα στούντιο του Χόλιγουντ, αλλά αντίθετα, είναι μια απλή νεαρή γυναίκα, κληρονόμος μιας τεράστιας περιουσίας που ξεκίνησε από την βιομηχανία καπνού.

Η 19χρονη Αλεξάνδρα Άντρεσεν, (Alexandra Andresen) είναι χάλκινη και ασημένια πρωταθλήτρια Ευρώπης στην ιππασία και πιο συγκεκριμένα στο ντρέσαζ, ενώ στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους του κόσμου που δημοσίευσε το γνωστό Forbes καταλαμβάνει την 1.476η θέση (σε σύνολο 1.810), με περιουσία που αγγίζει τα 1,2 δις δολάρια.

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Στην λίστα βρίσκεται και η αδερφή της, Katharina, που στα 20 της είναι η δεύτερη νεότερη δισεκατομμυριούχος του κόσμου.

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 1


Τα δυο κορίτσια κληρονόμησαν από τον πατέρα τους το το 80% των μετοχών που διέθετε το 2007, χωρίς να έχει πεθάνει, προφανώς για φορολογικούς και άλλους λόγους.

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Η περιουσία της νορβηγικής δυναστείας είχε δημιουργηθεί αρκετά χρόνια πριν, από τον προ-πάππου τους μέσω της μεγαλύτερης βιομηχανίας καπνού της Νορβηγίας, που λειτουργεί από το 1849. Η οικογένεια όμως πούλησε για ηθικούς λόγους την συγκεκριμένη επιχείρηση το 2005 και επένδυσε τα χρήματα που έλαβε ως αντίτιμο (500 εκατομμύρια δολάρια) σε άλλους επιχειρηματικούς τομείς, όπως η κτηματομεσιτική αγορά και τα hedge funds.

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 4


Η 19χρονη Αλεξάνδρα δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για όλα αυτά. Τον περισσότερο χρόνο της ασχολείται με το αγαπημένο της άθλημα και ειδικά με το αχώριστο άλογο της, τον επιβήτορα Belamour. Μένει τώρα πια στην Γερμανία όπου και προπονείται εντατικά, ενώ διατηρεί δεσμό με τον 24χρονο συμπατριώτης της, τον Joachim Tollefsen, ο οποίος είναι αθλητής των πολεμικών τεχνών.

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 6
Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 7


Εκτός των δυο νεαρών γυναικών, ο τρίτος νεότερος δισεκατομμυριούχος του κόσμου είναι επίσης Νορβηγός, ονομάζεται Gustav Magnar Witzoe και είναι μόλις 22 χρονών. Αυτο το γεγονός σύμφωνα με πολλούς ειδικούς δεν αποτελεί σύμπτωση, καθώς γενικά οι Σκανδιναβοί προτιμούν να μεταβιβάζουν αρκετά νωρίτερα από τα υπόλοιπα έθνη τα περιουσιακά τους στοιχεία στα παιδιά τους, εκτός των άλλων, για να τα «αναγκάσουν» να ασχοληθούν με τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους νωρίτερα.

Η νεότερη μεγιστάνας του κόσμου: 19 ετών, 1,2 δισ. [εικόνες] | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κόσμος νορβηγία δισεκατομμυριούχοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ