Παϊδάκια χοιρινά με πατάτες στην κατσαρόλα

Αυτό το κυριακάτικο φαγητό έχει εγγραφεί στη μνήμη μου -Οπως τα γεμιστά το καλοκαίρι, η μυρωδιά της καρύδας στην παραλία, οι σαγιονάρες στο νησί, τα κοντομάνικα τον Απρίλιο και τα ...κονσέρτα του Μότσαρτ που ακούγαμε στο ράδιο Κόσμος, πριν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Υλικά

  • 1 κιλό παϊδάκια χοιρινά, με όλο το κρεατάκι τους
  • 20 περίπου πατατούλες μικρές και σκληρές, τύπου Νάξου
  • 2 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • 1 ζωμό λαχανικών ή κότας
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει τα παϊδάκια ανά 2 η 3 κοκκαλάκια
  • Καθαρίστε τις πατάτες και βάλτε τις σε ένα μπολ με κρύο νερό, μια-μια
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι
  • Βάλτε το μισό βούτυρο σε μια κατσαρόλα και ροδίστε το κρεμμύδι
  • Βγάλτε το, αφήστε το στην άκρη
  • Στην κατσαρόλα προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και ροδίστε καλά τα παϊδάκια
  • Σε μέτρια φωτιά, να πάρουν καλό χρώμα
  • Προσθέστε τα κρεμμύδια και το αλεύρι, ανακατέψτε καλά
  • Προσθέστε τον ζωμό και το κρασί και αφήστε να πάρει βράση
  • Προσθέστε τα φύλλα δάφνης και το θυμάρι
  • Προσθέστε τις πατάτες
  • Βάλτε και μισό ποτηράκι νερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αφήστε το να βράσει, περίπου 40-50 λεπτά
  • Αν έχει πολύ ζωμό, αδειάστε τον με μια κουτάλα και ανεβάστε λίγο τη φωτιά να γίνει όπως θέλετε
  • Τόσο λαχταριστό που πραγματικά συγκινείσαι!

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ