Κλαφουτί με μήλα, χωρίς ζύμη

Είναι το ευκολότερο γλυκό με μήλα. Δεν έχει ζύμη και το μόνο που απαιτεί είναι ποιοτικά και σκληρά φρούτα.


Υλικά

  • 3 μήλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 βανίλια
  • 70 γραμμάρια βούτυρο


Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι
  • Λιώστε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
  • Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα όπως θέλετε
  • Τοποθετήστε τα στο ταψάκι, όπως θέλετε
  • Χτυπήστε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά ώσπου να ασπρίσουν και να φουσκώσουν
  • Προσθέστε το αλεύρι, την βανίλια, το γάλα και το λιωμένο βούτυρο
  • Ρίξτε τα υλικά στο ταψάκι, ψήστε για 30 λεπτά
  • Για ομορφιά, ρίξτε λίγη ζάχαρη από πάνω
  • Ταιριάζει εξαιρετικά και η κανέλα, από πάνω
  • Σερβίρεται κρύο ή ζεστό το γλυκό μας!

Μου αρέσει και η πιο «χωριάτικη» όψη του κλαφουτί. Είναι σπεσιαλιτέ της Βρετάνης, με άφθονη, χοντρή ζάχαρη από πάνω:

Οπως μου αρέσουν και τα χοντροκομμένα μήλα, χωρίς φετούλες, ψημμένα μέσα στην υπέροχη κρέμα:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή κλαφουτί τάρτα μήλα χωρίς ζύμη

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ