Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάμ και γύρο, για λόγους αισθητικής [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάμ και γύρο, για λόγους αισθητικής [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην ιταλική πόλη της Βερόνα, το δημοτικό συμβούλιο απαγόρευσε να ανοίξουν άλλα καταστήματα που προσφέρουν κεμπάπ, γύρο και τηγανικά εδέσματα.


Σύμφωνα με τον δήμαρχο Flavio Tosi, η πόλη της Βερόνα θέλει να προστατεύσει την πολιτιστική της κληρονομιά και την τυπική βερονέζικη κουλτούρα της.
Στη πόλη του Ρομέο και της Ιουλιέτας, οι κάτοικοι είναι πολύ ενοχλημένοι από το γεγονός ότι έχουν πλημμυρίσει από μαγαζιά με κεμπάπ, γύρο και άλλα τηγανιτά ενώ ανοίγουν συνεχώς καφέ που μένουν ανοιχτά ως αργά το βράδυ και πωλούν ποτά.
Η πόλη της Βερόνα παίρνει μέτρα ώστε να περισώσει την ιταλική πολιτιστική κληρονομιά ενώ ο δήμαρχος της πόλης επικαλείται τους «νόμους της Ουνέσκο».

Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάμ και γύρο, για λόγους αισθητικής [εικόνες] | iefimerida.gr 0


Δεν λείπουν βέβαια και αυτοί που δεν είναι ευχαριστημένοι με το μέτρο και αναφέρουν ότι η απόφαση έχει στόχο να πλήξει τους 1,6 εκατομμύρια μουσουλμάνους που ζουν στη χώρα.

Μέτρα και στη Λομβαρδία
Είναι αλήθεια ότι οι Ιταλοί παίρνουν τα μέτρα τους απέναντι στο κύμα των μουσουλμάνων που εγκαθίστανται στη χώρα. Στην Λομβαρδία, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας ακύρωσε την κατασκευή ενός τζαμιού και έθεσε περιορισμούς στην κατασκευή του γενικώς.

Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάμ και γύρο, για λόγους αισθητικής [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Σε ολόκληρη την Ιταλία υπάρχουν μόνο 6 τζαμιά και πολλά πάρκινγκ ή άλλοι χώροι έχουν μετατραπεί σε χώρους λατρείας για τους μουσουλμάνους.

Περιορισμοί και στη Βενετία
Αλλά και η πόλη της Βενετίας σχεδιάζει να θέσει περιορισμούς στα καταστήματα που μένουν ανοιχτά τη νύχτα, τα γραφεία συναλλάγματος και τα ίντερνετ καφέ, τα οποία είναι συνήθως ιδιοκτησία Κινέζων ή μουσουλμάνων μεταναστών και έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια.

Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάμ και γύρο, για λόγους αισθητικής [εικόνες] | iefimerida.gr 2


Ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro, ανακοίνωσε ότι θα περιορίσει και την πώληση «αναμνηστικών» που πωλούνται φθηνά και έχουν «κάνει την πόλη Ντίσνεϊλαντ», όπως είπε. «Αυτά τα πράγματα δεν έχουν τίποτα να κάνουν με την ιστορία μας και πραγματικά μας φέρνουν σε δύσκολη θέση» δήλωσε ο δήμαρχος.

Αυστηρά μέτρα στη Φλωρεντία
Τον Ιανουάριο του 2016, η πόλη της Φλωρεντίας έθεσε σε ισχύ πολύ αυστηρούς κανονισμούς για το πού έχουν δικαίωμα να ανοίγουν αυτού του είδους τα καταστήματα και τι πρέπει να πωλούν.

Η Βερόνα απαγορεύει τα μαγαζιά με κεμπάμ και γύρο, για λόγους αισθητικής [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βερόνα μαγαζιά κεμπάπ γύρο αισθητική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ