Προβόπουλος: Η χώρα ακόμα δεν έχει business plan για έξοδο από την κρίση - iefimerida.gr

Προβόπουλος: Η χώρα ακόμα δεν έχει business plan για έξοδο από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Η χώρα ακόμα δεν έχει business plan για την έξοδο από την κρίση κι αυτό επέτρεψε στον κάθε κύριο Τόμσεν να μας κουνάει το δάχτυλο», είπε χθες ο πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο ο Γιώργος Προβόπουλος τόνισε ότι «Η κρίση ήταν η αναπόφευκτη κατάληξη μια αρνητικής πορείας ετών. Δεν ήρθε στα ξαφνικά. Προηγήθηκε μια περίοδος κακοδιαχείρισης, σώρευσης μακροοικονομικών ανισορροπιών, που ήταν βέβαιο ότι, αργά η γρήγορα, θα οδηγούσαν σε εκτροχιασμό» και σημείωσε πως «το πρόβλημα της χώρας είναι ακριβώς αυτό: ότι δεν μπόρεσε να αλλάξει τις σκουριασμένες δομές της, να καταστήσει τις αγορές της ανταγωνιστικές, να αναδιατάξει εκ βάθρων έναν παλαιάς κοπής και νοοτροπίας διοικητικό μηχανισμό».

«Πιστεύω πως μόνον με τολμηρές μεταρρυθμίσεις μπορεί η χώρα να προσδοκά βιώσιμη οικονομική και κοινωνική πρόοδο», σημείωσε ο πρώην διοικητής της ΤτΕ και πρόσθεσε, «Τέταρτο Μνημόνιο δεν θα υπάρξει. Οποιαδήποτε αδυναμία ή αποτυχία μοιραία θα μας οδηγήσει σε εθνικές περιπέτειες. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε και τους κινδύνους που απειλούν την χώρα».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο με θέμα «Υπάρχει λύση στο ελληνικό πρόβλημα;» και συντονιστή τον Γάλλο δημοσιογράφο- ανταποκριτή της εφημερίδας Liberation στις Βρυξέλλες, Ζαν Κατρεμέρ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ