Πιο αυστηρά τα κριτήρια για τους επικεφαλής των ελεγκτικών μονάδων - iefimerida.gr

Πιο αυστηρά τα κριτήρια για τους επικεφαλής των ελεγκτικών μονάδων

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Επειδή- κατά το κοινώς λεγόμενο- όποιος έχει καεί στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι, ο νέος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων βάζει κι άλλες ασφαλιστικές δικλείδες πριν αποφασίσει για τους νέους προϊστάμενους των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Έτσι, πλέον, δεν θα αρκεί η προϋπηρεσία, τα τυπικά προσόντα και ο. καλός βαθμός στη συνέντευξη, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν και μια υπεύθυνη δήλωση, που αν προκύψει στην πορεία ανακρίβεια των δηλωμένων, θα τους γυρίζει μπούμερανγκ. Τι πρέπει να αναγράφει η υπεύθυνη δήλωση; Ότι τόσο ο ίδιος, όσο και ο/η σύζυγος και τα προστατευόμενα μέλη αυτού:

α) έχουν υποβάλει τις δηλώσεις φορολογίας, που ορίζονται στις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις, και έχουν δηλώσει το σύνολο των εισοδημάτων τους και των περιουσιακών τους στοιχείων,

β) είναι ενήμεροι για τυχόν οφειλές τους προς το δημόσιο,

γ) δεν είναι δικαιούχοι ή τελικοί πραγματικοί δικαιούχοι τραπεζικού λογαριασμού ή άλλου περιουσιακού στοιχείου, το οποίο ανήκει σε νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα της αλλοδαπής, ή αν είναι, ότι πρόκειται για εισοδήματα ή περιουσιακά στοιχεία, κατά περίπτωση, τα οποία έχουν φορολογηθεί ή νόμιμα απαλλαγεί από το φόρο στην Ελλάδα, και

δ) έχει υποβάλει στην Υπηρεσία τη Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης, που προβλέπεται από τον Υπαλληλικό Κώδικα (άρθρο 28 του ν.3528/2007).

Η μη υποβολή της Δήλωσης αυτής αποκλείει τη συμμετοχή του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία αξιολόγησής του, ενώ σε περίπτωση, που διαπιστωθούν ανακρίβειες ως προς το περιεχόμενο της Δήλωσης, επιβάλλονται οι προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία πειθαρχικές και ποινικές κυρώσεις.

Επίσης, υποχρεώνονται τα μέλη των γνωμοδοτικών συμβουλίων να παραδίδουν τις βαθμολογίες την ίδια ημέρα, που τελειώνουν οι συνεντεύξεις, ή - το αργότερο - την επόμενη ημέρα αυτών, ώστε να ανακοινώνονται άμεσα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης. Το κατεπείγον της διαδικασίας είναι, μάλλον, αυτονόητο καθώς όπως λένε όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, ο ελεγκτικός μηχανισμός βρίσκεται σε αδράνεια, αναμένοντας τις αλλαγές προσώπων και το νέο Επιχειρησιακό Σχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ