Για εγκλήματα πολέμου κατηγορούνται 30 πρόσφυγες στην Ολλανδία - iefimerida.gr

Για εγκλήματα πολέμου κατηγορούνται 30 πρόσφυγες στην Ολλανδία

EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ολλανδικές αρχές ταυτοποίησαν 30 υπόπτους για εγκλήματα πολέμου, εκ των οποίων οι 10 είναι Σύροι, μεταξύ των χιλιάδων προσφύγων που ζήτησαν άσυλο στην Ολλανδία το 2015, ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας.

Οι υπηρεσίες μετανάστευσης έκαναν έρευνες για 170 πρόσωπα, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Κλάας Ντάικχοφ σε επιστολή του που απευθύνεται στο κοινοβούλιο της χώρας, απαντώντας σε επερωτήσεις βουλευτών.

Η Σύμβαση της Γενεύης, που καθορίζει τα δικαιώματα των προσφύγων περιέχει μια «ρήτρα αποκλεισμού», το άρθρο 1F, όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι να πιστεύουν οι αρχές ότι οι αιτούντες άσυλο είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ή για σοβαρά, μη πολιτικά εγκλήματα.

Πέρσι, οι ολλανδικές υπηρεσίες είχαν διεξάγει μια παρόμοια έρευνα και εντόπισαν τότε περίπου 50 υπόπτους μεταξύ των προσφύγων.

Το προσφυγικό έχει διχάσει την Ολλανδία, χώρα στην οποία πέρσι υποβλήθηκαν 58.880 αιτήματα για χορήγηση ασύλου, δηλαδή τα διπλάσια σε σύγκριση με το 2014.

Οι δέκα από τους υπόπτους κατάγονται από τη Συρία ενώ οι υπόλοιποι είναι από την Ερυθραία, τη Νιγηρία, το Σουδάν και τη Γεωργία, υπογράμμισε ο Ντάικχοφ. Ωστόσο, οι 20 από αυτούς είναι αδύνατον να απελαθούν πίσω στις χώρες τους εξαιτίας της εμπόλεμης κατάστασης που επικρατεί σε αυτές ή επειδή υπάρχει εκεί να πέσουν θύματα απάνθρωπης μεταχείρισης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ