Πετρόπουλος: Δεν καταργούνται οι διπλές συντάξεις - Ούτε για τους πρώην βουλευτές - iefimerida.gr

Πετρόπουλος: Δεν καταργούνται οι διπλές συντάξεις - Ούτε για τους πρώην βουλευτές

(Eurokinissi-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση με το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν προτίθεται να καταργήσει τις πολλαπλές συντάξεις - ούτε των πρώην βουλευτών και αιρετών αρχόντων, αλλά θα θεσπίσει ανώτατο όριο τις 3.088 ευρώ.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί ή καταργηθεί καμία υπάρχουσα ή καταβαλόμενη σύνταξη όσες κι αν είναι αυτές» δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος στη Βουλή. Ο κ. Πετρόπουλος, απάντησε σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη ο οποίος ζητούσε «για συμβολικούς λόγους και προκειμένου η κυβέρνηση να δείξει ότι πρώτα τα δικά της μέλη μετέχουν στις νέες επώδυνες θυσίες που θα επιφέρει το νέο ασφαλιστικό» να καταργηθούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις των πρώην βουλευτών και τοπικών αρχόντων. Οπως εξήγησε ο Τ. Πετρόπουλος επισήμανε θα εξακολουθήσουν να καταβάλλονται οι πολλαπλές συντάξεις αλλά το όριο – όσες και αν λαμβάνει ένας δικαιούχος – θα είναι οι 3.088 ευρώ.

«Το ανώτατο ποσό - όσες συντάξεις και αν λαμβάνουν - θα είναι 3.088 ευρώ από 3.680 ευρώ που είναι σήμερα. Το ανώτατο όριο για μια σύνταξη θα είναι 2.773 ευρώ. Τα ποσοστά που παίρνουν τέτοια σύνταξη είναι μικρά και οι επιδράσεις στο ελλειμματικό ταμείο δεν είναι μεγάλη» είπε ο κ. Πετρόπουλος.

Οπως αποκάλυψε δε, υπάρχουν

  • 4 συνταξιούχοι που παίρνουν 10 συντάξεις.
  • 7 συνταξιούχοι που λαμβάνουν 9 συντάξεις
  • 47 που παίρνουν 8 συντάξεις
  • 335.000 συνταξιούχοι παίρνουν 3 συντάξεις
  • 935.000 συνταξιούχοι λαμβάνουν 2 συντάξεις
  • Μία σύνταξη παίρνουν 1.288.000.
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ