Αυστριακός υπ. Αμυνας: Αν η Γερμανία δεν θέλει όρια για τους πρόσφυγες, ας τους παίρνει απευθείας από την Ελλάδα - iefimerida.gr

Αυστριακός υπ. Αμυνας: Αν η Γερμανία δεν θέλει όρια για τους πρόσφυγες, ας τους παίρνει απευθείας από την Ελλάδα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην αντεπίθεση πέρασε η Αυστρία, μετά από την κριτική που άσκησε η Ανγκελα Μέρκελ στη χώρα.

Ο Αυστριακός υπουργός Αμυνας, Χανς- Πέτερ Ντόσκοτσιλ διεμήνυσε στο Βερολίνο ότι αν πιστεύει πως δεν υπάρχουν ανώτατα όρια στην υποδοχή προσφύγων, τότε θα πρέπει να τους παίρνει απευθείας από την Ελλάδα.

Μπορεί η Γερμανία να μην έχει θεσπίσει τυπικά κάποια ανώτερα όρια στον αριθμό των προσφύγων, ωστόσο εδώ και μήνες εφαρμόζει ημερήσιες ποσοστώσεις και επωφελείται αυτή τη στιγμή μαζικά από τα μέτρα συνοριακών ελέγχων της Αυστρίας και των κρατών κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, τόνισε ο Αυστριακός πολιτικός, προσθέτοντας ότι με αυτό τον τρόπο η χώρα του μετατρέπεται σε ζώνη αναμονής αιτούντων άσυλο για ολόκληρη την Ευρώπη.

Μάλιστα τόνισε ότι μπορεί η Γερμανία να θέλει να ανοίξει πάλι η Διαδρομή των Βαλκανίων, αλλά αυτό δεν μπορεί και δεν επιτρέπεται να το αποδεχθεί η Αυστρία. Κατά τον ίδιο, δεν είναι αυτή η ευρωπαϊκή λύση, αλλά η καταγραφή, κατανομή και επαναπροώθηση των προσφύγων, από τα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Ακόμη ο Ντόσκοτσιλ αναφέρει ότι οι 90.000 αιτούντες άσυλο που υποδέχθηκε η Αυστρία πέρυσι είναι μεγαλύτερος αριθμός, κατά κεφαλήν, από τον αντίστοιχο στη Γερμανία. «Μέσα στα επόμενα χρόνια θα έχουν γίνει δεκτές συνολικά 217.000 αιτήσεις ασύλου, συμπεριλαμβανομένων και των 90.000 του 2015. Αυτό δείχνει πως η Αυστρία σηκώνει το βάρος για την Ευρώπη, όπως επίσης και για τη Γερμανία», τόνισε ακόμη ο Αυστριακός υπουργός.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ