Τα Starbucks πάνε Ιταλία -Ετοιμάζονται να ανοίξουν το πρώτο τους κατάστημα - iefimerida.gr

Τα Starbucks πάνε Ιταλία -Ετοιμάζονται να ανοίξουν το πρώτο τους κατάστημα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο κατάστημα στο Μιλάνο αναμένεται να ανοίξει την επόμενη χρονιά η αμερικανική αλυσίδα καφέ Starbucks, εκπληρώνοντας αυτό που ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Χάουαρντ Σουλτς χαρακτηρίζει ένα όνειρο 30 ετών, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Financial Times.

Η μακρά αναμονή πριν την είσοδό της στην Ιταλία, παρά το γεγονός ότι έχει ανοίξει χιλιάδες καταστήματα στην υπόλοιπη Ευρώπη, αντανακλά το σκληρό ανταγωνισμό που μπορεί να περιμένει η αμερικανική εταιρία στην πατρίδα του εσπρέσσο.

Στην Ιταλία έχει ήδη παρουσία η εταιρία McCafe της McDonald’s, αλλά με μικρό μερίδιο αγοράς. Αντίθετα, το 90% της αγοράς καταλαμβάνουν ανεξάρτητα καφέ, σύμφωνα με τη Euromonitor.

«Το όνειρο της εταιρίας ανέκαθεν ήταν κάποια στιγμή να ολοκληρωθεί ο κύκλος και να ανοιχτούμε προς την Ιταλία, αλλά δεν ήμασταν έτοιμοι», δήλωσε ο Σουλτς σε χθεσινή ανακοίνωση.

Η Starbucks είπε ότι ο «εσπρέσσο προφανώς θα είναι ο πρωταγωνιστής» στην Ιταλία, αλλά ότι δεν έχει ακόμα καταλήξει στο μενού των καταστημάτων της. Η κίνηση της Starbucks ακολουθεί την απόπειρα μιας άλλη αμερικανικής αλυσίδας να φέρει στην αγορά της γείτονος χώρας την αμερικανική εκδοχή ενός κλασσικού ιταλικού φαγητού. Πέρυσι τον Οκτώβριο, η Domino’s Pizza ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει κατάστημα στην Ιταλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ εσπρέσσο καφές Ιταλία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ