Σαλάτα με αβοκάντο, σαγκουίνια και φοινόκιο

Ολα είναι εποχής. Τα καλύτερα πορτοκάλια είναι τώρα, τα πιο νόστιμα αβοκάντο ήρθαν, ενώ οι πρασινάδες και τα αρωματικά αφθονούν και επείγει να τα βάλουμε στο πιάτο μας.

Ιδανική σαλάτα για όσους θέλουν να φάνε ελαφριά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μπορείτε να την συνοδεύσετε και με κάτι πιο βαρύ, η δροσιστική της γεύση ταιριάζει παντού.

Υλικά

  • 2 πορτοκάλια σαγκουίνια
  • 1 μανταρίνι
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 φοινόκιο
  •  Λίγο κρεμμύδι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Λίγο μπαλσάμικο λευκό
  • 1 κουταλιά μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φύλλα δυόσμου και λίγος άνιθος

Εκτέλεση

  • Ψιλοκόψτε ένα κομμάτι από το φοινόκιο, πολύ λεπτό
  • Κόψτε σε ροδέλες τα σαγκουίνια και το αβοκάντο
  • Ψιλοκόψτε το μισό κρεμμύδι
  • Σε ένα μπολάκι ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το μέλι και το μπαλσάμικο
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, χτυπήστε τα καλά με ένα πηρούνι
  • Βάλτε τα υλικά στην σαλατιέρα, ρίξτε λίγο αλάτι και προσθέστε την σος
  • Τα φύλλα δυόσμου και ο άνιθος από πάνω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ