Πανελλήνιες 2016: Ξεκινούν στις 16 Μαΐου - iefimerida.gr

Πανελλήνιες 2016: Ξεκινούν στις 16 Μαΐου

PHASMA/Γ.ΝΙΚΟΛΑΙΔΗΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 16 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων και Εσπερινών Γενικών Λυκείων, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Αυτή η ημερομηνία ισχύει για όλους τους υποψήφιους, είτε δώσουν εξετάσεις με το παλαιό σύστημα εξετάσεων, είτε με το καινούριο. Για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ οι πανελλαδικές θα ξεκινήσουν την επομένη, δηλαδή την Τρίτη 17 Μαΐου.

Το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί τις προσεχείς ημέρες.

Σήμερα, Δευτέρα, ολοκληρώνεται η διαδικασία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής των υποψηφίων για τις Εξετάσεις όπως και η κατάθεση των αιτήσεων και απαιτούμενων δικαιολογητικών των μαθητών και αποφοίτων (υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που εξετάζονται σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία προφορικά ή γραπτά, κατά περίπτωση.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση που θα ορίζει το ποσοστό των θέσεων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, που θα αντιστοιχούν στους υποψηφίους καθενός από τα δυο συστήματα, μόλις η αρμόδια υπηρεσία ολοκληρώσει την αποδελτίωση των δηλώσεων - αιτήσεων και διαπιστώσει τα ποσοστά των δηλώσεων που αφορούν το νέο και το παλαιό σύστημα εξετάσεων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ