Από το κλαρίνο του Μάγγα στο Half Note ως το τσίκνισμα με live τζαζ στο Μουσείο της Ακρόπολης [εικόνες]

Τέσσερις διαφορετικές επιλογές για το βράδυ της Πέμπτης. Με παϊδάκια και ψητά ή χωρίς, η Τσικνοπέμπτη θέλει γλέντι και αυτό υπόσχονται οι καλλιτέχνες και τα προγράμματα που παρουσιάζουμε εδώ.

1. Γιώργος Μάγγας στο Ηalf Note
Στην τζαζ πλευρά της πόλης, το πιο τζαζ κλαρίνο. O Γιώργος Μάγγας έρχεται με το κλαρίνο του να βάλει φωτιά στη σκηνή του Half Note για δύο παραστάσεις, την Τετάρτη 2 και την Τσικνοπέμπτη 3 Μαρτίου.

Με το αξεπέραστο στυλ, τους ευφάνταστους αυτοσχεδιασμούς, την αστείρευτη ενέργεια και τη φοβερή σκηνική παρουσία, o βιρτουόζος του κλαρίνου θα ξεσηκώσει τους πάντες σ’ ένα εκρηκτικό γλέντι όπου η μουσική των τσιγγάνων συναντά το τσάμικο, το καλαματιανό, καθώς και άλλους παραδοσιακούς ρυθμούς της Ελλάδας. Από το πλάι του δεν θα λείπει η Τζούλη Τζινιέρη, η οποία δημιουργεί και τα εντυπωσιακά κοστούμια του Γιώργου Μάγγα.
Ηalf Note: Τριβωνιανού 17, Μετς, Τηλ: 210 9213310


2. Παπιστάνοι στο Γυάλινο Mουσικό Θέατρο
Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο θα στηθεί μια βραδιά γεμάτη κέφι, τραγούδι και χορό. Ένα γνήσιο γλέντι αποκριάς, «Χορέψετε παπούτσια μην λυπάστε» όπως προστάζει και το νησιώτικο, παραδοσιακό τραγούδι.

Την Τσικνοπέμπτη στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου, οι Παπιστάνοι, «εκ της Νικαρίας ορμώμενοι», θα δημιουργήσουν ατμόσφαιρα γιορτής και αυθεντικού πανηγυριού, θα μας παρασύρουν σε μια μετα-διονυσιακή διάσταση, made in Ikaria, με την παρουσία στο πρόγραμμά τους και αρκετών έντεχνων τραγουδιών. Οι Παπιστάνοι είναι οι: Χάρης Τσώρης-Καραπέτης, ενορχήστρωση-τραγούδι-κιθάρα-μπουζούκι τρίχορδο. Κωνσταντίνος Καλογρίδης, λαούτο - μπουζούκι τετράχορδο. Ευθυμία Μαγγίρα, τραγούδι – φωνητικά. Νικός Κράτσας, βιολί.

3. Γυάλινο Μουσικό Θέατρο – Upstage
Παράλληλα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης 3 Μαρτίου, τρεις σπουδαίοι μουσικοί και μια τραγουδοποιός από την Κρήτη συμπράττουν και μας παρασύρουν σε ένα αποκριάτικο γλέντι, με άρωμα Μεσογείου.

Οι τέσσερεις καλλιτέχνες δημιουργούν ένα γνήσια παρεΐστικο κλίμα, με τιςεπιρροές της κρητικής μουσικής παράδοσης, να λειτουργούν ως βάση και αφετηρία. Μας ξεσηκώνουν με τα παντρέματα της κρητικής μουσικής με άλλες παραδοσιακές μουσικές της Ελλάδας, με τους ήχους της Ανατολής αλλά και της Δύσης. Κωστής Αβυσσινός, Μαρία Λούκα, Αλέξης Νόνης, Γιώργος Ζαχαριουδάκης.
Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, Λεωφόρος Συγγρού 143, Ν. Σμύρνη, Τηλ. 210 9315 600.

4. Τζαζ στο εστιατόριο του Μουσείου της Ακρόπολης
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016, από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα, το εστιατόριο του Μουσείου Ακρόπολης θα είναι ανοιχτό για μια ξεχωριστή βραδιά Τσικνοπέμπτης με πλούσιο μπουφέ, με λαχταριστά ορεκτικά, φρέσκιες σαλάτες, ποικιλίες κρεατικών και σπιτικών γλυκών.

Τη βραδιά αυτή θα συνοδεύσει το νεοσύστατο μουσικό σύνολο που αποτελείται από τρεις γνωστούς μουσικούς της αθηναϊκής τζαζ σκηνής, την Ελισάβετ Μητσού στην κιθάρα, τον Παντελή Μπενετάτο στο πιάνο και τον Χάρη Πανταζή στο κοντραμπάσο.
Τηλεφωνικές κρατήσεις στο 210 9000915 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ