Oσκαρ 2016 -Τα μεγάλα φαβορί [εικόνες] - iefimerida.gr

Oσκαρ 2016 -Τα μεγάλα φαβορί [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λίγες ώρες έμειναν πριν την έναρξη της μεγάλης βραδιάς των Όσκαρ, με την αναμέτρηση να προβλέπεται συναρπαστική, μιας και πάντα καραδοκούν οι εκπλήξεις:

Η 88η τελετή απονομή θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre του Λος Άντζελες, τα ξημερώματα της Δευτέρας με οικοδεσπότη τον κωμικό Κρις Ροκ.

Παρ'όλο που στις βασικές κατηγορίες υπάρχουν ακλόνητα φαβορί, με τους κριτικούς κινηματογράφων να προβλέπουν μία «ήρεμη» βραδιά, χωρίς ανατροπές, δεν είναι λίγες φορές που η Ακαδημία έχει διαψεύσει τα όποια προγνωστικά, έχοντας πάντα την δική της αισθητική και άποψη για τα έργα και την ερμηνεία των ηθοποιών.

Το σκηνικό για τα φαβορί στις 4 βασικές κατηγορίες, έχει διαμορφωθεί προ πολλού, με τις πιθανότητες να κατακτήσει κάποιο απ' αυτά το χρυσό αγαλματίδιο να είναι πολύ μεγάλες.

Oσκαρ 2016 -Τα μεγάλα φαβορί [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Καλύτερη ταινία
Σε αυτή την κατηγορία έγινε σαφές από την αρχή, ότι η «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου είναι το μεγάλο φαβορί. Έχοντας κερδίσει ήδη την Χρυσή Σφαίρα και τα Bafta και έχοντας στο «πλευρό» του τα γραφεία στοιχημάτων, είναι πολύ πιθανόν η ταινία του Ινιαρίτου να κερδίσει το Όσκαρ.

Ο βασικός αντίπαλος είναι η ταινία «Spotlight», η οποία είχε αναπτύξει ισχυρή δυναμική , λόγω των πολλαπλών βραβεύσεων από τις Ενώσεις Κινηματογραφικών Κριτικών των ΗΠΑ.

Oσκαρ 2016 -Τα μεγάλα φαβορί [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Καλύτερη Σκηνοθεσία
Συνήθως το Όσκαρ καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας πάνε πακέτο, με αποτέλεσμα η ταινία «The Revenant» να έχει τον κύριο ρόλο και σε αυτή την κατηγορία. Αξίζει να σημειωθεί ότι «Η Επιστροφή» (The Revenant) συγκεντρώνει τις περισσότερες, συνολικά 12 υποψηφιότητες. Βασικός ανταγωνιστής, όπως όλα δείχνουν για το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας είναι ο Τζορτζ Μίλλερ, δημιουργός του «Mad Max».

Oσκαρ 2016 -Τα μεγάλα φαβορί [εικόνες] | iefimerida.gr 2

'Α Αντρικός ρόλος
Έχοντας «σαρώσει» όλα τα υπόλοιπα βραβεία, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο μάλλον θα πάρει το αίμα του πίσω τα ξημερώματα της Δευτέρας. Έχοντάς τον καταστήσει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί, ο Ντι Κάπριο δεν έχει ουσιαστικό ανταγωνιστή, με τους Έντι Ρέιντμαν («Το Κορίτσι από τη Δανία»), Μπράιαν Κράνστον («Τράμπο»), Ματ Ντέιμον («Η Διάσωση»), Μάικλ Φασμπέντερ («Στιβ Τζομπς») και Τζέικομπ Τρέμπλεϊ «Το Δωμάτιο» να ελπίζουν σε ένα... θαύμα.

Oσκαρ 2016 -Τα μεγάλα φαβορί [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Ά Γυναικείος Ρόλος
Χωρίς να φαίνεται πως θα υπάρξει και εδώ κάποια τρομερή ανατροπή, το βασικό φαβορί είναι η ηθοποιός Μπρι Λάρσον για την ερμηνεία της στο «Δωμάτιο». Η ίδια έχει κερδίσει ήδη τη Χρυσή Σφαίρα και το Βραβείο του Σωματείο των Ηθοποιών, ενώ οι βασικές της ανταγωνίστριες είναι η Κέιτ Μπλάνσετ για το «Carol» και η Σέρσι Ρόναν για το «Μπρούκλιν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Όσκαρ φαβορί Ντι Κάπριο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ