Αβοκάντο και ομελέτα, σε φέτα ψωμιού

Τώρα που μπαίνει η άνοιξη και ετοιμαζόμαστε για το καλοκαιράκι, σκέφτηκα να σας προτείνω μερικές συνταγές δίαιτας. Βασική ιδέα είναι τα έλαια, η βιταμίνη C και οι πρωτείνες. Kαι οι ελάχιστες θερμίδες, φυσικά.


Υλικά

  • 1 πολύ ώριμο αβοκάντο (αγοράστε 5-6 και αφήστε τα να ωριμάσουν)
  • 1 λεμόνι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 2 αυγά χωριάτικα, βιολογικά
  • 1-2 φέτες ψωμί

Εκτέλεση

  • Ανοίγετε το αβοκάντο στα δύο και το ξεφλουδίζετε
  • Εφοδιαστείτε με καλό ψωμί, μαύρο και ωφέλιμο
  • Ψήσετε δύο φετούλες στο γκριλ
  • Κόβετε το αβοκάντο σε φέτες και τις απλώνετε στο ψωμί
  • Με ένα πηρούνι, λιώστε τις πάνω στο ψωμί
  • Λίγο αλάτι, πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Σε ένα τηγάνι κάνετε την ομελέτα σας με ελάχιστο ελαιόλαδο
  • Τοποθετήστε την ομελέτα σας πάνω στο αβοκάντο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Αυτό είναι ένα πλήρες γεύμα. Δεν θα πεινάτε και θα έχετε πάρει τα πιο ωφέλιμα στοιχεία 

Μπορείτε να κάνετε παραλλαγές, πάντα στη βάση του αβοκάντο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή αβοκάντο ομελέτα ψωμί

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ