Liberation: «Είναι ο Μόντι ο διάδοχος του Μπερλουσκόνι;» - iefimerida.gr

Liberation: «Είναι ο Μόντι ο διάδοχος του Μπερλουσκόνι;»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tον Μάριο Μόντι παρουσιάζει ως τον επικρατέστερο διάδοχο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, στο πρωτοσέλιδό της η γαλλική εφημερίδα Liberation, επικαλούμενη ένα τιμητικό τίτλο και ένα γράμμα του Καβαλιέρε στον πρώην Ευρωπαίο Επίτροπο.

Το δημοσίευμα επικαλείται πηγές στον Ιταλικό Τύπο, σύμφωνα με τις οποίες ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος Μάριο Μόντι θα αναλάβει την προεδρία της μεταβατικής κυβέρνησης που θα ακολουθήσει την παραίτηση του Καβαλιέρε.

Αφορμή για την κυκλοφορία αυτών των σεναρίων ήταν η χθεσινή αναγόρευση του Μάριο Μόντι ως «sénateur à vie» ενός τίτλου επαίνου της Ιταλικής Δημοκρατίας που αποδίδεται σε πρώην Προέδρους καθώς και σε πολίτες που έχουν επιδείξει εξαιρετικές ικανότητες στον τομέα των επιστημών και έχουν προσφέρει με το έργο τους στη χώρα.

«Έχετε τα συγχαρητήριά τα δικά μου και της κυβέρνησης για το διορισμό σας ως 'sénateur à vie' τίτλος που μαρτυρεί τα εξαιρετικά επιτεύγματα σας και σας εύχομαι εποικοδομητική εργασία προς το συμφέρον της χώρας», φέρεται να έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός στον κ. Μόντι.

Liberation: «Είναι ο Μόντι ο διάδοχος του Μπερλουσκόνι;» | iefimerida.gr 0


Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα η απόφαση αυτή ερμηνεύονται στην Ιταλία ως προοίμιο για το διορισμό του κ.Μόντι ως επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης στη μετά-Μπερλουσκόνι εποχή, καθώς το διάταγμα του προέδρου Ναπολιτάνο είχε συνυπογράψει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, παρότι αυτό δεν ήταν απαραίτητο κατά το ιταλικό δίκαιο.

Όλοι οι παρατηρητές σύμφωνα με τη «Liberation», ερμήνευσαν την πράξη αυτή σαν ένα σημάδι της αλλαγής νοοτροπίας του Καβαλιέρα, ο οποίος, αφού αρχικά αρνήθηκε οποιαδήποτε ιδέα περί μεταβατικής κυβέρνησης τελικά συμφώνησε να απομακρυνεθί προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ