Στον Ελαιώνα ο Μητσοτάκης: Κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hotspot [εικόνες] - iefimerida.gr

Στον Ελαιώνα ο Μητσοτάκης: Κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hotspot [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον Ελαιώνα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Γιώργο Καμίνη να τον ξεναγεί στο κέντρο προσφύγων που υπάρχει εκεί.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επεσήμανε τον κίνδυνο να μετατραπεί η χώρα σε ένα απέραντο hotspot και τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει σωστός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Πρέπει να ενισχυθούν οι ανοιχτές και κλειστές δομές, για να απορροφήσει βραχυπρόθεσμα η χώρας τους μεγάλους αριθμούς προσφύγων που φτάνουν στη χώρα. Χρειαζόμαστε περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, δεν μπορεί να λύσει μόνη της το πρόβλημα η Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έμεινε για αρκετή ώρα στον ειδικό χώρο του κέντρου για βρέφη και μικρά παιδιά.

Ακόμη, τόνισε ότι οι μονομερείς ενέργειες πρέπει να αποφευχθούν, τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την ελληνική πλευρά. «Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο με δίκαιη κατανομή του βάρους ανάμεσα σε όλες ευρωπαϊκές χώρες», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη την ένταση του προβλήματος, αλλά αυτό δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την έλλειψη επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα το αντιμετωπίσει σήμερα», συμπλήρωσε.

Στον Ελαιώνα ο Μητσοτάκης: Κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hotspot [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Στον Ελαιώνα ο Μητσοτάκης: Κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hotspot [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Στον Ελαιώνα ο Μητσοτάκης: Κίνδυνος να μετατραπεί η χώρα σε απέραντο hotspot [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ