Ο Ζάιμπερτ καρφώνει τα Σκόπια: Κοινές δράσεις χρειάζονται όχι αποκλεισμοί κρατών-μελών - iefimerida.gr

Ο Ζάιμπερτ καρφώνει τα Σκόπια: Κοινές δράσεις χρειάζονται όχι αποκλεισμοί κρατών-μελών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πεποίθηση πως στην Ευρώπη θα πρέπει να δρουν από κοινού στο προσφυγικό πρόβλημα και όχι να λαμβάνουν αποφάσεις με τον αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών, εξέφρασε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να κλείσει τα σύνορα δήλωσε:

«Μπορώ μόνο να τονίσω για άλλη μια φορά τη γενική μας πεποίθηση: Ενδιαφερόμαστε για μία κοινή ευρωπαϊκή, συνολική λύση. Μια λύση η οποία θα μειώσει τον αριθμό των παράνομων μεταναστών για όλα τα κράτη-μέλη αισθητά και μόνιμα. Και αυτό βεβαίως γίνεται με το να αντιμετωπίσουμε τις αιτίες του προβλήματος. Σε αυτό το πλαίσιο η προσέγγισή μας είναι ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να δρουν από κοινού, αντί να λαμβάνουν αποφάσεις σε κύκλο μερικών κρατών-μελών, με αποκλεισμό άλλων κρατών-μελών».

Οσον αφορά τις πληροφορίες που θέλουν τους πρόσφυγες να αναζητούν νέα περάσματα μέσω της Αλβανίας προς την Ιταλία, τόνισε ότι «εθνικά συνοριακά μέτρα του ενός ή του άλλου είδους δεν θα οδηγήσουν στο να μην έρχονται πια πρόσφυγες, αλλά στο να αναζητήσουν οι διακινητές νέες διαδρομές».

Διευκρίνισε, δε, ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει με στοιχεία την ύπαρξη νέων διαδρομών.

Σχετικά με την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής με την Τουρκία, είπε πως «δεν θα έχουν λυθεί ξαφνικά όλα τα προβλήματα», επαναλαμβάνοντας πως το Σχέδιο Δράσης ΕΕ-Τουρκίας παραμένει το πρώτο σε προτεραιότητα εργαλείο στην προσπάθεια μείωσης της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Τέλος για τη συμφωνία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, ο κ. Ζάιμπερτ πρόσθεσε ότι πρέπει να αφήσουμε την αποστολή να επιχειρήσει και στις 7 Μαρτίου να διαπιστώσουμε μαζί με την Τουρκία και τους Ευρωπαίους εταίρους πού βρισκόμαστε και να προχωρήσουμε την ατζέντα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ