«Σας ευχαριστώ όλους, 1997-2016»: Ραγίζει καρδιές το τελευταίο post 19χρονης καρκινοπαθούς [εικόνες]

Η Charlotte Eades μοιραζόταν εδώ και καιρό, μέσω βίντεο στο YouTube, τη δύσκολη μάχη που έδινε με τον καρκίνο.

Χθες, σε ηλικία μόλις 19 ετών, η Charlotte «έφυγε από τη ζωή ήσυχα, στη 1 μετά τα μεσάνυχτα, σε νοσοκομείο του Μπράιτον», όπως είπε η μητέρα της στο τελευταίο, συγκινητικό βίντεο, υπό τον τίτλο «Σας ευχαριστώ όλους, 1997-2016».

«Πάλεψε μέχρι το τελευταίο λεπτό», συνεχίζει η μητέρα της, «και ο σύζυγός μου κατάφερε να βρεθεί δίπλα της 15 λεπτά πριν “φύγει”. Ελπίζουμε όλοι ότι αυτό θα είναι μια κληρονομιά που άφησε η Charlotte».

Η Chalrotte διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου του εγκεφάλου σε ηλικία 17 ετών, τον Ιούλιο του 2013, την ίδια ημέρα που ήταν έτοιμη να παραστεί στον χορό του σχολείου της.

Κατά τη διάρκεια της θεραπείας της, υποβλήθηκε σε επίπονες χειρουργικές επεμβάσεις και ακτινοβολία, που την άφησαν σταδιακά χωρίς όραση και ακοή, και ενώ συνέχιζε να υποβάλλεται σε χημειοθεραπεία 5 ημέρες την εβδομάδα.

Αρχισε να δημοσιεύει τα βίντεό της όταν διαπίστωσε ότι η περισσότερη βοήθεια αναφορικά με τον καρκίνο απευθυνόταν σε ενήλικες.

Τον τελευταίο μήνα της ζωής της η γενναία κοπέλα δεν μπορούσε να μιλήσει, να περπατήσει, να κάνει μπάνιο, ακόμα και να πάει στην τουαλέτα χωρίς βοήθεια, αναφέρει το συγκινητικό μήνυμα της μητέρας της.

Ειδικά τον τελευταίο καιρό, ο όγκος στον εγκέφαλο (τον οποίο η ίδια ονόμαζε «Εξολοθρευτή») της είχε κλέψει την ομιλία και είχε οδηγήσει στην πλήρη παράλυση της δεξιάς πλευράς του σώματός της.

Επειδή φοβόταν να μιλήσει δημόσια για την πάθησή της, η Charlotte έγινε «σταρ» του δικού της video blog στο YouTube, μέσω του οποίου προσπαθούσε να δώσει κουράγιο σε άλλους νέους που έπασχαν από καρκίνο.

Μάλιστα, σε ένα από αυτά τα βίντεο περιέγραφε τη δικιά της ιστορία και το πώς ήταν η ζωή της μετά τη διάγνωση.

«Οταν έμαθα ότι έχω καρκίνο, δεν πίστευα ότι νέοι άνθρωποι μπορούν να προσβληθούν», είχε πει πριν από λίγους μήνες στην Daily Mail. «Ημουν αρκετά αφελής», είχε συμπληρώσει...

Την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, η Charlotte κάθισε και πάλι μπροστά από την κάμερα, αλλά ήταν σαφές πως πλέον αντιμετώπιζε σοβαρές δυσκολίες.

Η μητέρα της διάβασε ένα μήνυμα από τη Charlotte, στο οποίο έλεγε ότι «θα ήθελα πολύ να μιλήσω, αλλά αυτό είναι λίγο δύσκολο τώρα», καθώς η ασθένεια την είχε αφήσει χωρίς ομιλία.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής: η ζωή τη δεδομένη στιγμή είναι πολύ δύσκολη και είναι λίγα αυτά για τα οποία ελπίζω», ανέφερε.

Παρά το γεγονός ότι υπέφερε όμως, παρέμενε αισιόδοξη, λέγοντας ότι ήλπιζε η θεραπεία να δουλέψει και να τη βοηθήσει να επανακτήσει κάποιες από τις λειτουργίες της...

«Το μυαλό μου είναι εδώ, απλά ο υπόλοιπος εαυτός μου δυσκολεύεται», ανέφερε.

Πηγή: Daily Mail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος 19χρονη πέθανε εγκέφαλος post youtube

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ