Το θεατρικό γεγονός της χρονιάς: Ο Χουβαρδάς ανεβάζει την «Οπερα της Πεντάρας» στο Παλλάς - iefimerida.gr

Το θεατρικό γεγονός της χρονιάς: Ο Χουβαρδάς ανεβάζει την «Οπερα της Πεντάρας» στο Παλλάς

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα Αθηναϊκά Θέατρα τολμούν σε μια δύσκολη περίοδο και ανεβάζουν στο Παλλάς το σημαντικό έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ, «Η ΟΠΕΡΑ ΤΗΣ ΠΕΝΤΑΡΑΣ». Ο σκηνοθέτης, Γιάννης Χουβαρδάς, επιχειρεί ένα σύγχρονο ανέβασμα, μια θαρραλέα προσέγγιση, που κάνει το έργο ακόμα πιο ενδιαφέρον στα μάτια των θεατών.

Έχει στα χέρια του τους καλύτερους από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς. Τον Χρήστο Λούλη, την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, τον Άγγελο Παπαδημητρίου, την Λυδία Φωτοπούλου, τον Νίκο Καραθάνο, την Νάντια Κοντογιώργη, την Κίκα Γεωργίου και άλλους. Όλοι μαζί, σαν ομάδα, δημιούργησαν μια παράσταση, που ο θεατής αναγνωρίζει στοιχεία της κοινωνίας του και κάνουν το έργο των Μπέρτολτ Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ απρόβλεπτα σύγχρονο.

Το χρήμα εξουσιάζει τους πάντες και τα πάντα.

Όλοι δουλεύουν για αυτό, ζητιάνοι, πόρνες, ληστές, εγκληματίες, αστυνομικοί... οι πάντες!

Λογοδοτούν μόνο στο χρήμα...

Κυρίαρχος του παιχνιδιού ο Μακ "το μαχαίρι" (Χρήστος Λούλης),που έχει μάθει να πατάει επί πτωμάτων. Το πετυχαίνει με την βοήθεια του κυρίου Μπράουν, διευθυντή της αστυνομίας (Νίκος Καραθάνος). Το παιχνίδι παίρνει άλλη τροπή όταν παντρεύεται την Πόλλυ (Νάντια Κοντογιώργη), κόρη του βασιλιά των ζητιάνων, κυρίου Πήτσαμ (Άγγελος Παπαδημητρίου) και της κυρίας Πήτσαμ (Καρυοφυλλιά Καραμπέτη). Στον κόσμο των ισχυρών θα επικρατήσει ο πιο διεφθαρμένος και με την βοήθεια της Τζέννυ (Λυδία Φωτοπούλου) ο Μακ "το μαχαίρι" χάνει την κυριαρχία του και οδηγείται στην φυλακή. Εκεί που δεσμοφύλακες και φυλακισμένοι είναι το ίδιο διεφθαρμένοι, το ίδιο ένοχοι.

Στο ανέβασμα της Όπερας της Πεντάρας στο Παλλάς σημαντικός πρωταγωνιστής είναι και η πολυπληθής ζωντανή ορχήστρα υψηλών προδιαγραφών.Υπεύθυνος για αυτή, ο Θοδωρής Οικονόμου, που έχει κάνει εξαιρετική επιμέλεια ενορχήστρωσης.

"Η Όπερα της Πεντάρας" στο Παλλάς είναι μια σημαντική παράσταση. Μια σπουδαία θεατρική συνεύρεση και δίκαια μπορεί να θεωρηθεί το θεατρικό γεγονός της χρονιάς.

Το θεατρικό γεγονός της χρονιάς: Ο Χουβαρδάς ανεβάζει την «Οπερα της Πεντάρας» στο Παλλάς  | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ