20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] - iefimerida.gr

20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούμε κάτι ανάλογο. Παραμένει, όμως, εξίσου σοκαριστική ως ιστορία.

Η 20χροη Εμιλι Πάνκχαρστ, φοιτήτρια εγκληματολογίας σε βρετανικό πανεπιστήμιο, ξέχασε να βγάλει το ταμπόν με αποτέλεσμα αυτό να μείνει επί εννιά ημέρες στο σώμα και να πάθε τοξικό σοκ.

Πώς το ξέχασε; Η ίδια λέει ότι ήταν εξαιρετικά στρεσαρισμένη λόγω της εξεταστικής που είχε. Ετσι αγνόησε τα συμπτώματα. Είχε μικρή αιμορραγία, ζαλιζόταν και είχε φούσκωμα στο στομάχι, ενώ στη συνέχεια άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και να έχει λίγο πυρετό.

20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ωσπου, ξαφνικά, μια μέρα θυμήθηκε ότι ποτέ δεν είχε βγάλει το ταμπόν που είχε βάλει πριν εννιά ημέρες.

«Το θυμήθηκαν μετά από εννιά ημέρες. Οταν το έβγαλα ήταν κατάμαυρο. Ηταν φρικτό. Αισθάνθηκα άρρωστη αλλά δεν ήξερα τι θα ακολουθούσε», λέει τώρα. Λίγες ώρες αργότερα άρχισε να χάνει τα λόγια της, το δέρμα της γέμισε στίγματα και λιποθύμησε. Η μητέρα της κάλεσε αμέσως ασθενοφόρο το οποίο την μετέφερε στο νοσοκομείο.

20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Μπήκε αμέσως στην εντατική με τους γιατρούς να λένε ότι η 20χρονη έπαθε τοξικό σοκ (λοίμωξη που προκαλείται από τα ταμπόν) με αποτέλεσμα να δηλητηριαστεί το αίμα της.

Οι γιατροί χορήγησαν στην νεαρή αντιβίωση και κατάφεραν να σώσουν τη ζωή της, ωστόσο, η Πάνκχερστ για ένα διάστημα δεν μπορούσε να περπατήσει καθόλου ενώ ακόμη δεν είναι σε θέση να διανύσει μεγάλες αποστάσεις. Της είπαν μάλιστα, ότι αν είχε αφήσει το ταμπόν για λίγο ακόμη μέσα στον κόλπο της, τώρα θα ήταν νεκρή.

Το τοξικό σοκ προκαλείται από σπάνια αλλά απειλητική για τη ζωή δικαστηριακή μόλυνση που προκαλείται από βακτήρια που κανονικά ζουν στο δέρμα, στη μύτη και στο στόμα χωρίς να προκαλούν κάτι. Ωστόσο, όταν μπουν στο αίμα απελευθερώνουν δηλητηριώδεις τοξίνες, οι οποίες προκαλούν βλάβες στους ιστούς, συμπεριλαμβανομένου του δέρματος και διαφόρων οργάνων.

Η ίδια αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει και άλλες γυναίκες γύρω από το τοξικό σοκ, ελπίζοντας ότι θα μάθουν από το πάθημά της και θα αναγνωρίζουν τυχόν συμπτώματα.

20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] | iefimerida.gr 2
20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] | iefimerida.gr 3
20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] | iefimerida.gr 4
20χρονη ξέχασε να βγάλει το ταμπόν επί 9 ημέρες -Παρέλυσε για καιρό [εικόνες] | iefimerida.gr 5
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ταμπόν 20χρονη
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ