Θεοδωράκης: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη σχέση της με τους εκβιαστές δημοσιογράφους - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Να απαντήσει η κυβέρνηση για τη σχέση της με τους εκβιαστές δημοσιογράφους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την πρόταση του Ποταμιού στο μείζον πρόβλημα του προσφυγικού - μεταναστευτικού ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο Σταύρος Θεοδωράκης.

«Προτείναμε, και θα προτείνουμε και στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, τη σύσταση μιας εθνικής επιτροπής δράσης όπου θα μετέχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι κυβερνητικοί φορείς αλλά και οι φορείς της κοινωνίας που θα ασχολούνται με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Προτείναμε επίσης έναν εθνικό συντονιστή ο οποίος θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί κατευθείαν στον Πρωθυπουργό. Δεν αρκεί ο υπουργός μετανάστευσης», είπε ο κ. Θεοδωράκης, ενώ στη συνέχεια τόνισε: «Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να υπάρξει φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων και με τη συμμετοχή του NATO το οποίο πρέπει να έχει ρόλο στα τουρκικά παράλια, να εντοπίζει τους λαθρεμπόρους και να αποτρέπει την ενδυνάμωση των προσφυγικών κυμάτων. Το πρώτο είναι η φύλαξη των συνόρων. Το δεύτερο είναι η επιστροφή στην Τουρκία όσων δε δικαιούνται άσυλο και το τρίτο είναι η παροχή ευρωπαϊκού ασύλου από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες».

Στη συνέχεια ο Επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην σπείρα που αποκαλύφθηκε στον χώρο του τύπου λέγοντας: «Έχετε δει τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας της οποίας ο διευθυντής της κατηγορείται για αυτή την υπόθεση; Γιατί με αυτά τα πρωτοσέλιδα, αυτός ο άνθρωπος, πολεμούσε κυρίως τους αντιπάλους της κυβέρνησης. Στα πρωτοσέλιδα αυτά ήμουν -δικοί τους οι τίτλοι- δωροδοκούμενος από τους Ευρωπαίους, ανιψιός πρώην πρωθυπουργού, εκπρόσωπος των τοκογλύφων, διαπλεκόμενος κι άλλα πολλά μυθεύματα. Αυτά δηλαδή που έλεγαν και ορισμένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Ένας κουβάς λάσπης που περιφερόταν από μέσο σε μέσο. Σε ακροδεξιά σάιτ, σε δικά σας σάιτ, σε δικούς σας υπαλλήλους που έχουν σελίδες στο διαδίκτυο. Διαφορετικές συμμορίες, ίδιο σόι, όπως λέει ο λαός μας».

Δεν σταμάτησε όμως εκεί καθώς στη συνέχεια αναρωτήθηκε: «Ποια είναι η σχέση κάποιων ανθρώπων του ΣΥΡΙΖΑ με αυτά τα κουμάσια; Γιατί υπήρξαν σχέσεις. Προσέξτε -υπήρξαν μαρτυρίες των ανθρώπων που συνελήφθησαν - θα τα δείτε και εσείς στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, όπου οι εκβιαστές λένε: "εμείς προωθούσαμε φιλικά πρωτοσέλιδα της εφημερίδας. Δουλεύαμε και συνεργαζόμασταν με τον επονομαζόμενο Αρχιμανδρίτη”. Υπάρχει μια ερμηνεία για το όνομα του Υπουργού αλλά δεν θέλω να την δώσω εγώ. Θα πρέπει όμως η κυβέρνηση να δώσει συγκεκριμένες εξηγήσεις. Ποιος ήταν ο Αρχιμανδρίτης και ποια ήταν η συνεργασία του με αυτό το κύκλωμα;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ