Αφγανοί μετανάστες πληρώνουν 3.000 ευρώ σε διακινητές για να τους βγάλουν από την Ελλάδα μέσω Αλβανίας - iefimerida.gr

Αφγανοί μετανάστες πληρώνουν 3.000 ευρώ σε διακινητές για να τους βγάλουν από την Ελλάδα μέσω Αλβανίας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκτεθειμένοι στο κρύο και στην υγρασία πέρασαν τη νύχτα περίπου 250 Αφγανοί στην πλατεία Βικτωρίας.

Ανάμεσά τους βρίσκονταν και πολλά γυναικόπαιδα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η δεύτερη βραδιά που περνούν στην πλατεία Βικτωρίας.

Η πλειοψηφία των προσφύγων που βρίσκονται στην πλατεία Βικτωρίας προέρχονται από την Ειδομένη και οι οποίοι επέστρεψαν προχθές με τα πούλμαν μιας και τα σύνορα των Σκοπίων και της Σερβίας παραμένουν κλειστά.

Οι Αφγανοί-και κυρίως τα γυναικόπαιδα- πέρασαν τη νύχτα σε δυο αυτοσχέδιες σκηνές που έστησαν στο κάτω μέρος της πλατείας που βλέπει προς την οδό Αριστοτέλους. Οι υπόλοιποι σε "στρωματσάδα" τυλιγμένοι με κουβέρτες εντός της πλατείας ή σε υπόστεγα καταστημάτων προκειμένου να προφυλαχθούν από το κρύο.

Αφγανοί μετανάστες πληρώνουν 3.000 ευρώ σε διακινητές για να τους βγάλουν από την Ελλάδα μέσω Αλβανίας  | iefimerida.gr 0

Πολλοί από τους Αφγανούς της πλατείας Βικτωρίας δηλώνουν ότι είτε δεν επιθυμούν να μεταβούν σε κέντρα φιλοξενίας, είτε σε πολλές περιπτώσεις γνωρίζουν ότι τα κέντρα είναι υπερπλήρη σε αριθμό. Ετσι αναζητούν τρόπους που μπορούν να προωθηθούν στην Γερμανία μέσω των Ελληνοαλβανικών συνόρων. Πολλοί από αυτούς, μάλιστα, καταγγέλλουν σε αυτό το πλαίσιο ότι τους έχουν πλησιάσει και επιτήδειοι που τους ζητούν από 3.000-4.000 ευρώ για να τους οδηγήσουν στην Γερμανία από τα ελληνοαλβανικά σύνορα.

Αφγανοί μετανάστες πληρώνουν 3.000 ευρώ σε διακινητές για να τους βγάλουν από την Ελλάδα μέσω Αλβανίας  | iefimerida.gr 1
Αφγανοί μετανάστες πληρώνουν 3.000 ευρώ σε διακινητές για να τους βγάλουν από την Ελλάδα μέσω Αλβανίας  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ