ΙΣΑ: Τραγική η κατάσταση στις εντατικές - iefimerida.gr

ΙΣΑ: Τραγική η κατάσταση στις εντατικές

(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει για μία ακόμη φορά ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, για την κατάσταση με τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, την οποία χαρακτηρίζει κάτι περισσότερο από τραγική.

Στην επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, ο ΙΣΑ τονίζει ότι καθημερινά ασθενείς αναγκάζονται να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές για να μείνουν στη ζωή, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά.

Παράλληλα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά σε μία μοναχή από την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου Παρνασσίδος, η οποία έπρεπε επειγόντως να μεταφερθεί σε ΜΕΘ, πλην όμως δεν υπήρχε καμία θέση σε νοσοκομείο του ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ιδιωτική κλινική, από όπου πλέον δεν μπορεί να μεταφερθεί εξαιτίας της κρισιμότητας της υγείας της.

«Οπως σας έχουμε αναφέρει και δημόσια, ενώ είχατε εγκαίρως ενημερωθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ, ότι από τον Απρίλιο θα αποχωρήσει το προσωπικό των ΜΕΘ, καθώς έχουν λήξει οι συμβάσεις τους, παρόλα ταύτα ουδέν πράξατε για την απαραίτητη στελέχωση των Μονάδων.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι κάτι παραπάνω από τραγική, η έλλειψη προσωπικού έχει ως συνέπεια να μην υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες και ασθενείς αναγκάζονται καθημερινά να μεταφερθούν σε ιδιωτικές κλινικές προκειμένου να παραμείνουν στη ζωή, χωρίς όμως να έχουν τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν οικονομικά στο κόστος αυτών. Συνέπεια των ανωτέρω είναι να υποχρεώνονται να πουλήσουν ολόκληρη την περιουσία τους για να σώσουν τους εαυτούς τους ή τους συγγενείς τους», αναφέρει ο ΙΣΑ στην επιστολή του.

«Δυστυχώς έχουμε φθάσει στο "και πέντε" στον χώρο της Υγείας, διανύοντας την εβδομάδα κορύφωσης του ιού της γρίπης, και σας καλούμε να πράξετε τα δέοντα και να επιληφθείτε για την περίπτωση της ανωτέρω μοναχής, μήπως και μπει μια τελεία στην μακροσκελή λίστα των θυμάτων από τον ιό της γρίπης», καταλήγει ο ΙΣΑ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ