Η Δεσποινίς Τζούλια χορεύει για 3η χρονιά το ερωτικό flamenco της [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Η Δεσποινίς Τζούλια χορεύει για 3η χρονιά το ερωτικό flamenco της [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το διάσημο αριστούργημα του Αύγουστου Στρίντμπεργκ επιστρέφει ο χορογράφος και σκηνοθέτης Σταύρος Λίτινας. Η «Δεσποινίς Τζούλια», από τις 7 Μαρτίου, στη σκηνή του θεάτρου Ανεσις.

Μία ξεχωριστή εκδοχή της δημοφιλέστερης ηρωίδας του Σουηδού συγγραφέα σε μία παράσταση flamenco που αγαπήθηκε από το κοινό και εντυπωσίασε τους κριτικούς.

Η Δεσποινίς Τζούλια χορεύει για 3η χρονιά το ερωτικό flamenco της [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Θύμα του γοητευτικού υπηρέτη
Στη διάρκεια της νύχτας όταν η φύση γιορτάζει το θερινό ηλιοστάσιο, η Δεσποινίς Τζούλια, η νεαρή κόρη του κόμη, από θύτης γίνεται το θύμα του γοητευτικού υπηρέτη της, Ζαν. Αυτή η έλξη θα οδηγήσει τελικά στον όλεθρο. Η βίαιη προσπάθεια κατάκτησης και υποταγής του άλλου θα φανερώσει την άγρια σύγκρουση των αντιθέτων.

Η Δεσποινίς Τζούλια χορεύει για 3η χρονιά το ερωτικό flamenco της [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1

«Η Δεσποινίς Τζούλια του Στρίντμπεργκ είναι ένα έργο που πέρα από τα προφανή επίπεδα της πάλης των φύλων και των τάξεων, διεισδύει αριστοτεχνικά στο δίπολο "φόβος και εξουσία"» σημειώνει ο Σταύρος Λίτινας για την παράσταση. «Η παράλυση που προκαλεί ο φόβος και τα περιθώρια χειραγώγησης που επιτρέπει, καθώς και η δυνατότητα ανατροπής της εξουσίας, ως προέκταση, σμιλεύουν νοηματικά το κείμενο ενισχύοντας τη διαχρονικότητα του», συμπληρώνει.

Η Δεσποινίς Τζούλια χορεύει για 3η χρονιά το ερωτικό flamenco της [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2

Επι σκηνής: Εύα Παρασκευοπούλου, Σταύρος Λίτινας, Αλίνα Αναστασιάδη. Τη σκηνοθεσία, τη μουσική επιμέλεια, τα σκηνικά, τον φωτισμό και τα κοστούμια της παράστασης επιμελήθηκε ο Σταύρος Λίτινας.
Αφήγηση: Άντζελα Μπρούσκου

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης

Η παράσταση
«Δεσποινίς Τζούλια» του Αύγουστου Στρίντμπεργκ
Θέατρο Ανεσις: Λ. Κηφισίας 14, Αμπελόκηποι, τηλ: 210 7488881-2
Πρεμιέρα: 7 Μαρτίου
Παραστάσεις: Δευτέρα & Τρίτη (21.00)
Τιμές εισιτηρίων: 10 ευρώ και 14 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ