Τα 7 αντικείμενα της καθημερινότητας που θα εξαφανιστούν στο μέλλον - iefimerida.gr

Τα 7 αντικείμενα της καθημερινότητας που θα εξαφανιστούν στο μέλλον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από τα διαβατήρια έως τις κάρτες πάρκινγκ. Από τα κλειδιά μέχρι και τα γυαλιά ηλίου. Ο κορυφαίος designer Καρίμ Ρασίντ, βλέπει στο άμεσο μέλλον, 9 αντικείμενα της καθημερινότητάς μας να εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με τον Ρασίντ, η εξέλιξη του κόσμου είναι τόσο γρήγορη που σε λίγα χρόνια, η τεχνολογία θα αντικαταστήσει βασικά πράγματα της καθημερινότητας, τα οποία είχαμε συνηθίσει.

Κλειδιά και λεφτά
Σύμφωνα με τον Ρασίντ, ο κάθε άνθρωπος έχει και ένα διαφορετικό δακτυλικό αποτύπωμα. Προβλέπει λοιπόν πως στο μέλλον ο άνθρωπος δεν θα χρειάζεται πορτοφόλι, πιστωτική κάρτα, κλειδιά, χρήματα. Ολα θα μπορούν να ελέγχονται από το δακτυλικό αποτύπωμα και ο καθένας θα έχει πλήρη ελευθερία των χεριών του στην καθημερινότητα.

Πλαστικά μπουκάλια
Είναι δεδομένο σύμφωνα με τον Ρασίντ πως κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας διαφορετικός τρόπος πώλησης του νερού. Καθημερινά περίπου 14 εκατομμύρια μπουκάλια καταλήγουν στα σκουπίδια στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ηδη η κυκλοφορία του Bobble αποτελεί ένα πρώτο δείγμα της νέας εποχής. Το Bobble είναι ένα κομψό επαναχρησιμοποιήσιμο μπουκάλι που φιλτράρει το νερό, χρησιμοποιώντας ένα έξυπνο φίλτρο άνθρακα. Οταν το νερό περνά μέσα από το φίλτρο, ο άνθρακας απομακρύνει το χλώριο και οργανικές προσμείξεις.

Τα 7 αντικείμενα της καθημερινότητας που θα εξαφανιστούν στο μέλλον | iefimerida.gr 0

Διαβατήρια για γυαλιά ηλίου
Τα «έξυπνα» tattoos, τα οποία μπορούν να εμπεριέχουν τις ταυτότητες, τα διαβατήρια θα έρθουν κάποια στιγμή στην επιφάνεια ενώ τα ειδικά τσιπ που θα τοποθετούνται στα μάτια ως φακοί επαφής θα μπορούν να χαρίζουν την προστασία από τον ήλιο, ακόμη και να τραβούν και να αποθηκεύουν φωτογραφίες.

Κουμπιά και τσέπες
Από την στιγμή που πολλά από τα αντικείμενα της καθημερινότητάς μας θα αρχίσουν να μην χρησιμοποιούνται όπως τα κλειδιά, τα προσωπικά έγγραφα και τα χρήματα, δεν θα χρειάζεται να υπάρχουν και τσέπες στα ρούχα, με τον σχεδιασμό τους να αλλάζει μέσα στα επόμενα χρόνια.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ