Ξέσπασε «πόλεμος» Ελλάδας-Αυστρίας για τη διάσκεψη της Τετάρτης - iefimerida.gr

Ξέσπασε «πόλεμος» Ελλάδας-Αυστρίας για τη διάσκεψη της Τετάρτης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται ο «πόλεμος» ανακοινώσεων Ελλάδας-Αυστρίας με αφορμή την συνάντηση στη Βιέννη των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της Αυστρίας και των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων για το προσφυγικό.

Ο εκπρόσωπος του αυστριακού ΥΠΕΣ δήλωσε ότι «οι συναντήσεις των χωρών των δυτικών Βαλκανίων που διεξάγονται μέσα σε ένα πλαίσιο και με καθορισμένους συμμετέχοντες αποτελούν ένα σταθερό σχήμα».

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας, δήλωσε: «Η επανάληψη ενός λάθους δεν το καθιστά σωστό ιδιαίτερα σε αυτή την κρίσιμη, για όλη την Ευρώπη, περίοδο».

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε κάνει λόγο για «εξωθεσμική πρωτοβουλία που παραβιάζει το γράμμα και το πνεύμα των Συνθηκών της ΕΕ και του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες». Τόνιζε δε ότι η μη πρόσκληση της χώρας μας σ' αυτήν τη συνάντηση εκλαμβάνεται ως μη φιλική ενέργεια «καθώς δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι ερήμην μας επιθυμούν να δρομολογήσουν αποφάσεις που μας αφορούν άμεσα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ