Φεβρουάριος με 29 ημέρες -Γιατί δεν γίνονται γάμοι - iefimerida.gr

Φεβρουάριος με 29 ημέρες -Γιατί δεν γίνονται γάμοι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Φεβρουάριος, ο δεύτερος μήνας του χρόνου αλλά και ο πιο μικρός, έχει μόνο 28 μέρες.

Κάθε τέσσερα χρόνια, όμως, παίρνει μια ακόμα μέρα και τότε η χρονιά λέγεται δίσεκτη. Ο λαός, ακολουθώντας την παράδοση, πιστεύει ότι μια δίσεκτη χρονιά είναι κακότυχη και αποφεύγει στη διάρκειά της να θεμελιώνει σπίτια και να κάνει γάμους. Ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας ο Κουτσός, ο Κούντουρος και Κούτσουρος, όπως τον λένε στον Πόντο, δηλαδή με την κομμένη ουρά. Όλοι βέβαια τον λέμε Κουτσοφλέβαρο.

Στα αγγλικά το δίσεκτο έτος λέγεται leap year και η πρόσθετη μέρα λέγεται leap day. Τα παιδιά που γεννήθηκαν στις 29 Φεβρουαρίου λέγονται στα αγγλικά leapers.

Φεβρουάριος με 29 ημέρες -Γιατί δεν γίνονται γάμοι | iefimerida.gr 0

Ο καιρός το Φεβρουάριο είναι κρύος, χειμωνιάτικος. Κάποιες μέρες, όμως, έχουμε ξαφνικές λιακάδες, που τις ακολουθούν κρύα, κι όλοι τότε τραγουδάνε:
Ο Φλεβάρης κι αν φλεβίσει,
καλοκαίρι θα μυρίσει.
μα αν τύχει και θυμώσει,
μες στο χιόνι θα μας χώσει.

Αλλά ο Φεβρουάριος είναι και μήνας ξένοιαστος, γιατί αυτόν το μήνα συνήθως αρχίζει η Αποκριά. Έρχονται χοροί και καρναβάλια, που τελειώνουν με την Καθαρή Δευτέρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Φεβρουάριος 29 ημέρες δίσεκτο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ