Ισχυρές Επιδόσεις για την εταιρία PLAY του Ομίλου Olympia στην Πολωνία - iefimerida.gr

Ισχυρές Επιδόσεις για την εταιρία PLAY του Ομίλου Olympia στην Πολωνία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tη σημαντική διεύρυνση της πελατειακής βάσης και των συνδρομητών συμβολαίου, παράλληλα με την άνοδο των λειτουργικών εσόδων και την αύξηση του EBITDA για το σύνολο του 2015 ανακοίνωσε η εταιρεία Play, μέλος του Ομίλου Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού.

Οι εξαιρετικές οικονομικές επιδόσεις και η θέση της Play στην αγορά τηλεπικοινωνιών της Πολωνίας ενισχύονται περαιτέρω από την ανάπτυξη του δικτύου 4G LTE που οδήγησε σε σημαντική πληθυσμιακή κάλυψη της τάξης του 78% με υπηρεσία 4G LTE, από τις 31/12/2015, σε συνέχεια της επένδυσης της εταιρείας για την απόκτηση φάσματος.

Συγκεκριμένα κατά το 2015 η Play παρουσίασε:

  • Ανάπτυξη της συνολικής βάσης πελατών κατά 15,2% σε σχέση με το 2014 αγγίζοντας  τα 14,15 εκατ. συνδρομητές, ενώ το μερίδιο συνδρομητών συμβολαίου ανέβηκε στο 50,0%, από 47,3% το Q4 2014.
  • 22,1% αύξηση στα συνολικά λειτουργικά έσοδα τα οποία ανήλθαν σε  €1.2 δις (PLN 5.363 εκατ.). 
  • 44% αύξηση του EBITDA, σε σχέση με το 2014, καταγράφοντας €362 εκατ. (PLN 1.544 εκατ).
  • περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου 4G LTE που πλέον φτάνει 78,0% κάλυψη του πληθυσμού από τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Το 2015, αποτέλεσε, για την PLAY, μια δυναμική χρονιά που έκλεισε με περαιτέρω ενίσχυση των εσόδων και του EBITDA ως αποτέλεσμα της αύξησης τόσο της βάσης συνδρομητών όσο και του μέσου εσόδου ανά χρήστη (ARPU).

Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του 2015, ο Διευθύνων Σύμβουλος της PLAY κ Jørgen Bang-Jensen, δήλωσε σχετικά: «Το οικονομικό έτος 2015, η συνεχιζόμενη αύξηση της βάσης συνδρομητών που άγγιξε τα 14,15 εκατ. οδήγησε σε σημαντική αύξηση των κερδών για την PLAY με παράλληλη ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς το οποίο πλέον ανέρχεται σε 25,2%. Το 2015 παραμείναμε μία από τις κορυφαίες εταιρείες, αναφορικά με την προσέλκυση νέων συνδρομητών ενώ συνεχίζουμε τη διψήφια ανάπτυξη μας ως προς τα οικονομικά αποτελέσματα».

Ο Κώστας Καραφωτάκης, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Olympia, σχολίασε σχετικά με τα αποτελέσματα της PLAY, «Η Play, ολοκλήρωσε άλλη μία χρονιά ισχυρών επιδόσεων με σημαντικές επιτυχίες. Είμαστε σίγουροι ότι και το 2016 θα είναι ένα έτος περαιτέρω εξέλιξης για την εταιρία μας, με όραμα την ανάδειξη της ως τον κορυφαίο πάροχο για τους πελάτες μας στην Πολωνική αγορά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Play Olympia Πάνος Γερμανός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ