Τελεσίγραφο του Λεπέν στην κόρη του -Την απειλεί με δημιουργία αντίπαλης πολιτικής κίνησης - iefimerida.gr

Τελεσίγραφο του Λεπέν στην κόρη του -Την απειλεί με δημιουργία αντίπαλης πολιτικής κίνησης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κόντρα ανάμεσα στον Ζαν Μαρί Λεπέν και την κόρη του, Μαρίν, βαθαίνει ακόμη περισσότερο.

Ο ιδρυτής του Εθνικού Μετώπου έθεσε τελεσίγραφο στη σημερινή πρόεδρο του κόμματος και την προειδοποίησε με αντίπαλη πολιτική κίνηση.

Στην καυστική ανοιχτή επιστολή του, η οποία δημοσιεύθηκε την Τρίτη, ο Ζαν Μαρί Λεπέν- που εκδιώχθηκε από το ακροδεξιό κόμμα πέρυσι- αναφέρεται στην κόρη του απλά ως «Κυρία πρόεδρε». Σε αυτή, γράφει ότι η αποπομπή του προκάλεσε διάσπαση στο κόμμα και καλεί τη σημερινή ηγεσία του να λύσει το πρόβλημα.

«Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι αυτό το ακραίο επεισόδιο προκάλεσε βαθιά δυσφορία στο κίνημα», γράφει. «Κάποιοι ακτιβιστές έφυγαν, άλλοι ''εκκαθαρίστηκαν'', επειδή είχαν εκφράσει δημόσια την αποδοκιμασία τους».

Μάλιστα, ο Ζαν Μαρί Λεπέν προειδοποιεί την κόρη του ότι αν δεν ακολουθήσει τις συμβουλές του, θα αναγκαστεί να αναλάβει πολιτική δράση εκτός Εθνικού Μετώπου. «Αν η προσέγγισή σας δεν είναι επιτυχής, γνωρίζοντας τους τρομερούς κινδύνους που απειλούν τη χώρα μας, δεν εγκαταλείπουμε και θα ενεργήσουμε... απρόθυμα εκτός του Εθνικού Μετώπου», αναφέρει.

Ο Λεπέν απαιτεί συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος πριν από το καλοκαίρι του 2016, προκειμένου να συζητηθεί η αποπομπή του.

Ολα αυτά, τη στιγμή που το Εθνικό Μέτωπο ανεβάζει ρυθμός ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2017. Κάποιες πρόσφατες δημοσκοπήσεις φέρνουν την Μαρίν Λεπέν μπροστά από τον σημερινό πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ, αλλά και τους πιθανούς διεκδικητές Νικολά Σαρκοζί και Αλέν Ζιπέ. Αν υπάρξουν κι άλλοι ακροδεξιοί υποψήφιοι, αυτό θα έπληττε τις ελπίδες της Μαρίν Λεπέν, κάτι το οποίο μάλιστα επισημαίνει στην επιστολή του ο πατέρας της.

Ο Ζαν Μαρί Λεπέν, μέχρι πρότινος επίτιμος πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, αποπέμφθηκε από το κόμμα τον Αύγουστο, σε μία ευρύτερη προσπάθεια να κρατηθούν αποστάσεις από την παλιά αντισημιτική εικόνα του κόμματος. Ο Λεπέν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα τον περασμένο Μάιο όταν για μία ακόμη φορά εξέφρασε την άποψη ότι το Ολοκαύτωμα ήταν «μία λεπτομέρεια της Ιστορίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ