Κούγιας για Μαυρίκο: Ο πελάτης μου αρνείται κάθε εμπλοκή του, κατηγορηματικά - iefimerida.gr

Κούγιας για Μαυρίκο: Ο πελάτης μου αρνείται κάθε εμπλοκή του, κατηγορηματικά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι τρεις δημοσιογράφοι, μετά τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος τους για εκβιασμούς, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην πολύκροτη υπόθεση.

Συνήγορος υπεράσπισης του εκδότη που έχει συλληφθεί έχει αναλάβει ο Αλέξης Κούγιας.

Ο ποινικολόγος, λίγα λεπτά πριν από την προσαγωγή του πελάτη του, ο οποίος αυτή την ώρα βρίσκεται ενώπιον του εισαγγελέα, δήλωσε:

«Η υπόθεση είναι σε εξέλιξη. Μόνο το κατηγορητήριο έχω μελετήσει και κατά την κρίση μου δεν δικαιολογείται η σπουδαιότητα της υπόθεσης όπως έχει αναδειχθεί από τα ΜΜΕ. Η καθυστέρηση οφείλεται στην προσπάθεια να λάβει σοβαρότερη διάσταση η υπόθεση και συμπληρώνονται κάποια στοιχεία. Περιμένω για να δούμε ποιες κατηγορίες θα αποδοθούν. Ο πελάτης μου αρνείται όποια εμπλοκή του, κατηγορηματικά. Η υπόθεση έχει να κάνει με προσπάθεια κάποιων που έχουν θιγεί από δημοσιεύματα και προσπάθησαν να τον μετατρέψουν σε εκβιαστή, ενώ ειναι μάχιμος δημοσιογράφος που ασχολείται με την πολιτική, την κοινωνία και τα αθλητικά.

Οι συνομιλίες που φέρονται να υπάρχουν στη δικογραφία μού θυμίζουν περισσότερο σενάριο. Αστυνομικοί ερμηνεύουν συνομιλίες που καταγράφονται αποσπασματικά. Τα μέλη εγκληματικής οργάνωσης φαίνονται να είναι τρία, τον έναν δεν τον γνωρίζει καν. Από αυτό που διάβασα, φέρεται να υπάρχει μια κατάθεση κυρίας σε νευραλγικό πόστο στην ΕΥΔΑΠ, με κοινωνικοπολιτική θέση».

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που μεταδίδει το ΑΠΕ, ο τζίρος της εγκληματικής οργάνωσης έφθανε μέχρι και τα 500.000 ευρώ τον μήνα. Η έρευνα της αστυνομίας ξεκίνησε τον Μάιο του 2015, έπειτα από καταγγελία γυναίκας που ήταν επιτελικό στέλεχος δημόσιας επιχείρησης και η οποία είπε σε αστυνομικούς ότι οι δράστες τής ζητούσαν εκβιαστικά χρήματα και πως έφθασαν μάλιστα στο σημείο να εκτοξεύουν απειλές και κατά της οικογένειάς της, εάν δεν έπαιρναν όσα ζητούσαν.

Καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας έπαιξε ο «υπερκοριός» της ΕΥΠ, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει καταγράψει αποκαλυπτικές συνομιλίες μεταξύ των φερόμενων ως εκβιαστών και των θυμάτων τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ