Δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος πρώην υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ - iefimerida.gr

Δίωξη για υπεξαίρεση σε βάρος πρώην υπευθύνων του ΤΑΙΠΕΔ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα ποινική δίωξη για την εκκαθάριση τιμήματος που περιήλθε στο ΤΑΙΠΕΔ από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΠ στην Emma Delta άσκησε η εισαγγελία κατά της διαφθοράς.

Η δίωξη για το αδίκημα της υπεξαίρεσης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας ασκήθηκε από την εισαγγελία της Διαφθοράς μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση και ανατέθηκε για περαιτέρω έρευνα στον ανακριτή Διαφθοράς Κώστα Σαριώτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες προέκυψε ότι το συνολικό αρχικό τίμημα από την πώληση του 33% των μετοχών του ΟΠΑΜ στην Emma Delta ανήλθε στα 622 εκατ. Ευρώ. Ωστόσο, όπως διεφάνει από την προακαταρκτική το ΤΑΙΠΕΔ δεν απέδωσε στο ελληνικό Δημόσιο τους συνολικούς τόκους που πιστώθηκαν στο λογαριασμό του Ταμείου και ανέρχονται σε περισσότερα από 480.000 ευρώ αλλά τους παρακράτησε χωρίς να έχει δικαίωμα.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος συγκεκριμένων μελών του πρώην ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Πιτσιόρλας: Αποδοκιμάζω σχολιασμούς αποφάσεων της Δικαιοσύνης

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας επεσήμανε:

«Ως Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, του Οργανισμού που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία, αποδοκιμάζω κάθε σχολιασμό αποφάσεων και ενεργειών της Δικαιοσύνης που σχετίζονται με τον έλεγχο της λειτουργίας του Ταμείου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Emma Delta ΤΑΙΠΕΔ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ