Λίγες μέρες μετά το 5ο grammy του, ο Christian McBride έρχεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Λίγες μέρες μετά το 5ο grammy του, ο Christian McBride έρχεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σκοτεινή ατμόσφαιρα καμπαρέ απο το τρίο του κορυφαίου μπασίστα της jazz, Christian McBride στις 08 Μαρτίου στο Gazarte.

Με συνεργασίες από Chick Corea, μέχρι Natalie Cole και Sting, ο μουσικός που μόλις απέσπασε το 5ο του βραβείο grammy, έρχεται στην Αθήνα για να παραδώσει μαθήματα αυτοσχεδιασμού και αρτιότητας. Αν και μόλις 44 ετών, ο Christian McBride έχει καταφέρει να αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές, εν ζωή, φιγούρες της jazz με σήμα κατατεθέν την πολύπλευρη μουσική του προσωπικότητα και την ικανότητά του να γεφυρώνει μακρινούς, εκ πρώτης όψεως, μουσικούς χώρους.

Λίγες μέρες μετά το 5ο grammy του, ο Christian McBride έρχεται στην Αθήνα [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Κλασική παιδεία με jazz και pop/rock χαρακτηριστικά
O Christian McBride απέκτησε κλασική παιδεία στο Julliard School της Νέας Υόρκης και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας από πολλά διαφορετικά μουσικά είδη και μεγάλα ονόματα της jazz, όπως: Freddie Hubbard, Sonny Rollins, J.J. Johnson, Ray Brown, Milt Jackson, McCoy Tyner, Roy Haynes, Chick Corea, Herbie Hancock, Pat Metheny, ενώ από τον κόσμο του R&B έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με κορυφαίους καλλιτέχνες όπως οι Isaac Hayes, Chaka Khan, Natalie Cole, Lalah Hathaway, αλλά και με τον ένα και μοναδικό James Brown. Η δραστηριότητα του επεκτείνεται και στο χώρο της pop/rock όπου έχει συνεργαστεί με τον Sting, την Carly Simon, τον Don Henley και τον Bruce Hornsby, ενώ έχει περάσει και από τους δρόμους του Hip-Hop μέσα από συνεργασίες με τους Roots, D’Angelo και Queen Latifah. Ταυτόχρονα περνάει με την ίδια ευκολία στο χώρο της όπερας και συνεργάζεται στενά με την διάσημη σοπράνο Kathleen Battle, τον βιρτουόζο του μπάσου, Edgar Mayer, τους Shagai Quartet και τους Sonus Quartet.

Τα τελευταία χρόνια το jazz trio του McBride, κάνει τον γύρο του κόσμου παρουσιάζοντας, σε επιλεγμένους χώρους, μία εκδοχή της jazz που μαγεύει με την εσωτερικότητα, την ενέργεια και την ποικιλία των ήχων και των ρυθμών της.

Δείτε το βίντεο για να πάρετε μία ιδέα

Christian McBride Trio
GAZARTE Theater Stage, Βουτάδων 32-34, Γκάζι
Τρίτη 8 Μαρτίου
Ώρα έναρξης (21:30)
Τιμές:Προπώληση: 17ευρώ, Ταμείο 20ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Christian McBride Gazarte μπασίστας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ