Champions League: Σπουδαία ντέρμπι σε Λονδίνο και Τορίνο [βίντεο] - iefimerida.gr

Champions League: Σπουδαία ντέρμπι σε Λονδίνο και Τορίνο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τέσσερις αναμετρήσεις ολοκληρώνονται αυτή την εβδομάδα τα πρώτα παιχνίδια της φάσης των «16» του Champions League. Δύο σπουδαίες μάχες περιλαμβάνει η σημερινή δράση.

Στο Emirates η Αρσεναλ υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (21:45, OTE Sport 1) και θα γίνει μια ακόμη ομάδα, η οποία θα προσπαθήσει να σταματήσει τους MSN. Μέσι, Σουάρες και Νεϊμάρ απειλούν την Άρσεναλ έχοντας δικαιολογήμένα τον τίτλο του απόλυτου φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Οι δύο ομάδες προετοιμάστηκαν χωρίς πολλά προβλήματα ενώ έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές σε νοκ-άουτ παιχνίδια και φυσικά στον μεγάλο τελικό του 2006 στο Παρίσι όπου η Μπαρτσελόνα του Ροναλντίνιο στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Τη σεζόν 2009-2010, η Αρσεναλ επέστρεψε από το 0-2 της Μπαρτσελόνα μέσα στο Λονδίνο ισοφαρίζοντας στο τελικό 2-2 όμως στον επαναληπτικό ένα προσωπικό σόου από τον Μέσι οδήγησε στους Καταλανούς στην επικράτηση με σκορ 4-1.

Ενα χρόνο μετά μάλιστα, οι «κανονιέρηδες» έβαλαν ακόμη πιο δύσκολους γρίφους στην ισπανική ομάδα. Επικράτησαν 2-1 στο Λονδίνο ανατρέποντας το προβάδισμα των Ισπανών με το γκολ του Βίγια αλλά στον επαναληπτικό παρ'ότι ισοφάρισαν σε 1-1 με το αυτογκόλ του Μπουσκέτς, ηττήθηκαν 3-1 και αποκλείστηακαν.

Ενα ακόμη στατιστικό στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι πως ο Λιονέλ Μέσι δεν έχει σκοράρει ποτέ απέναντι στον Πετρ Τσεχ, σε έξι αναμετρήσεις που τον έχει αντιμετωπίσει. Η Μπαρτσελόνα πάντως τρέχει ένα φοβερό αήττητο σερί από τις 3 Οκτωβρίου με 26 νίκες έχοντας σημειώσει 98 γκολ.

Πιθανές συνθέσεις
Άρσεναλ: Τσεχ, Μπεγερίν, Μερτεσάκερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλάν, Ράμσεϊ, Οζίλ, Γουόλκοτ, Σάντσες, Ζιρού.
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες, Πικέ, Μαστσεράνο, Άλμπα, Ράκιτιτς, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μέσι, Σουάρες, Νεϊμάρ.

Στην Ιταλία, η Γιουβέντους υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου (21:45, OTE Sport 2), η οποία είναι η τελευταία ομάδα που νίκησε την «Βέκια Σινιόρα» μέσα στο σπίτι της. Συνέβη το 2013, όταν οι παίκτες του Γιουπ Χάινκες απέκλεισαν την Γιουβέντους με δύο νίκες στα νοκ-άουτ με σκορ 2-0 σε κάθε ματς.

Συνολικά σε οκτώ αναμετρήσεις, η Γιούβε μετράει τρεις νίκες έναντι τεσσάρων της Μπάγερν. Πάντως η τελευταία επιτυχία των Ιταλών σημειώθηκε το 2005 με δύο γκολ του Νταβίντ Τρεζεγκέ στο τελικό 2-1, στη φάση των ομίλων.

Πιθανές συνθέσεις
Γιουβέντους: Μπουφόν, Λιχστάινερ, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Εβρά, Κουαδράδο, Μαρκίσιο, Κεντίρα, Πογκμπά, Μάντζουκιτς, Ντιμπάλα.
Μπάγερν Μονάχου: Νόιερ, Λαμ, Κίμιχ, Αλάμπα, Μπερνάτ, Τσάμπι Αλόνσο, Τιάγκο, Ρόμπεν, Κόστα, Μίλερ, Λεβαντόφσκι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Champions League φαση των «16»
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ