«Πράσινο φως» για τη μεταβίβαση στην Εθνική Ασφαλιστική του κλάδου ζωής της International Life - iefimerida.gr

«Πράσινο φως» για τη μεταβίβαση στην Εθνική Ασφαλιστική του κλάδου ζωής της International Life

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το «πράσινο φως» έδωσε η εκτελεστική επιτροπή της Εθνικής Τράπεζας στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής για να προχωρήσει τις διαδικασίες και να αποδεχτεί τη μεταβίβαση μέρους του χαρτοφυλακίου ζωής της International Life.

Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Δ.Σ της Εθνικής Ασφαλιστικής ενώ ο όμιλος International θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται ως ασφαλιστική εταιρεία στους κλάδους ζημιών. Σημειώνεται ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά λειτουργεί και εποπτεύεται βάσει των κοινών κανόνων της Φερεγγυότητας ΙΙ. Εξαιτίας των νέου θεσμικού πλαισίου εκτιμάται ότι θα υπάρξουν ανάλογες κινήσεις ισχυροποιήσης των εταιριών στην ασφαλιστική αγορά. Τα πλεονεκτήματα από την εφαρμογή των κοινών κανόνων της Φερεγγυότητας ΙΙ ανέπτυξε χθες στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρας. Όπως είπε, «έχοντας λάβει υπόψη τις βέλτιστες πρακτικές που εφαρμόζονται παγκοσμίως, η Φερεγγυότητα ΙΙ εξασφαλίζει μεγαλύτερη προστασία στους ασφαλισμένους και τους δικαιούχους ασφαλίσματος μέσα σε μια, ενιαία, ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά».

Και συμπλήρωσε πως «με την εφαρμογή της, η ελληνική ασφαλιστική αγορά θα εκσυγχρονιστεί και θα ωριμάσει, ώστε να εμπεδωθεί η αναγκαία εμπιστοσύνη στον τρίτο πυλώνα του συστήματος ασφάλισης της χώρας». Ο επικεφαλής της εγχώριας νομισματικής αρχής σημείωσε ότι ο κίνδυνος, και η διαχείρισή του, βρίσκονται στο επίκεντρο του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τον κλάδο, του οποίου άλλωστε βασική εργασία είναι η ανάληψη κινδύνων. «Κεφάλαια και κίνδυνος ευθυγραμμίζονται: μεγαλύτερος κίνδυνος, περισσότερα κεφάλαια» τόνισε σχετικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «για να υποστηριχθούν τα επιχειρηματικά σχέδια κάθε εταιρείας, είναι αναγκαίο όλα ανεξαιρέτως τα στελέχη της διοίκησής της να κατανοούν πλήρως όχι μόνο την έκθεση της εταιρείας τους σε κινδύνους από προϊόντα με μακροπρόθεσμες εγγυήσεις, και μάλιστα σε περιόδους χαμηλών επιτοκίων όπως η σημερινή, αλλά όλο το πλέγμα των κινδύνων που αυτή αντιμετωπίζει».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ