H Marisa Churchill για πρώτη φορά στην Αθήνα - iefimerida.gr

H Marisa Churchill για πρώτη φορά στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Μαρίσα Τσώρτσιλ, Ελληνοαμερικανίδα chef patisier, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της ζαχαροπλαστικής στην Αμερική, καλεσμένη του Studio Sidayes του chef Αλέξανδρου Παπανδρέου, ολοκλήρωσε σεμινάρια ζαχαροπλαστικής με θέμα την Sweet & Skinny εμπειρία της και μοιράστηκε με τις Ελληνίδες έξυπνα tips για υγιεινά, guilt free αλλά κυρίως νόστιμα γλυκά!

Ελληνοαμερικανίδα δεύτερης γενιάς, η Μαρίσα από μικρό κορίτσι μαγείρευε στην κουζίνα μαζί με την Ελληνίδα γιαγιά της. Η αγάπη της Μαρίσας για την μαγειρική άρχισε από πολύ νωρίς. Με τη φροντίδα και τις οδηγίες της, η Μαρίσα έμαθε να φτιάχνει τις δικιές της ελιές, σπιτικό ψωμί, γλυκά και μία μεγάλη ποικιλία από αυθεντικές ελληνικές συνταγές. Το 1999 αποφάσισε να μετατρέψει το πάθος της για μαγειρική σε καριέρα. Αποφοίτησε από την Ακαδημία Μαγειρικής της Καλιφόρνιας (California Culinary Academy) και στη συνέχεια επέκτεινε τις σπουδές της και αναβάθμισε τις ζαχαροπλαστικές της ικανότητες στο Ινστιτούτο Ζαxαροπλαστικής της Αμερικής (Culinary Institute of America) στο Greystone. Η Μαρίσα έχει δουλέψει σε μερικά από τα πιο γνωστά εστιατόρια του Σαν Φραντσίσκο: Rubicon, The Slanted Door, Ame, LuLu και Yoshi's. Ο γνωστός γευσιγνώστης Michael Bauer την έχει αποκαλέσει σαν «μία από τις top pastry chef». Δεν είναι τυχαίο ότι μεγάλες εταιρείες διάλεξαν τη Μαρίσα για εκπρόσωπό τους (spokesperson). Η Coca Cola για το φυσικό γλυκαντικό Truvia, που είναι και ένα από τα βασικά συστατικά της ζαχαροπλαστικής της, τα καταστήματα Μacy’s, η Kaiser και άλλες πολλές. Η Μαρίσα έχοντας υπάρξει πρωταθλήτρια κολύμβησης, συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά ενός νέου ανθρώπου που όχι μόνο ζει σύμφωνα με το σύγχρονο lifestyle αλλά δημιουργεί και τις συνθήκες για αυτό αφού στα περισσότερα από τα γλυκά της λείπει η παραδοσιακή ζάχαρη αλλά όχι η νοστιμιά. Η δουλειά της Μαρίσας έχει φιλοξενηθεί στα περιοδικά Food & Wine, Bon Appetit, The San Francisco Chronicle, και έχει εισπράξει επαίνους από το Food Arts, και Master's of Food & Wine.

Η ξεχωριστή συμμετοχή της στο Top Chef και η συχνή παρουσία της στο Food Network την έχουν κάνει ιδιαίτερα αγαπητή στο κοινό. Η δουλειά της έχει επίσης παρουσιαστεί στην τηλεόραση της Αμερικής: NBC, Fox, Tokyo TV, Better TV, KRON, και View from the Bay.

Αυτή την περίοδο η Μαρίσα παρουσιάζει στην Νέα Υόρκη το πρώτο της βιβλίο μαγειρικής, «Sweet & Skinny» και παράλληλα συστήνεται στην Ελληνική αγορά. Στο πρώτο της βιβλίο η Μαρίσα χρησιμοποιεί την εμπειρία χρόνων σαν σεφ ζαχαροπλαστικής, και το πάθος της για υγιεινή διατροφή και καλή φυσική κατάσταση, για να δημιουργήσει μία ποικιλία από εύγεστες συνταγές ζαχαροπλαστικής χαμηλών λιπαρών. Από κλασικές Αμερικάνικες συνταγές, μέχρι γλυκά σε λιγότερο από 30 λεπτά, υπάρχουν συνταγές έτοιμες και ικανές να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις και τις ανάγκες όλων. Το βιβλίο (αγγλική έκδοση) θα διατίθεται στα Public.

Από το Σεπτέμβριο η Μαρίσα θα βρίσκεται και στην Ελλάδα αφού μέσα στα σχέδιά της περιλαμβάνεται η διάθεση των γλυκών της καθώς και η συνεργασία της με εταιρείες από το χώρο της γεύσης εκπληρώνοντας έτσι ένα όνειρο ζωής: να «επιστρέψει» μέσα απ’ τη δουλειά της στην Ελλάδα.


Λίγα λόγια από τη Μαρίσα :

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη που θα μοιραστώ μερικές λεπτομέρειες από τη ζωή μου και από το βιβλίο μου, με σας. Πιστεύω ότι πρέπει να έχεις ισορροπία στη ζωή σου. Αυτό έμαθα από τη γιαγιά μου. Με τη διατροφή, μη λες “ποτέ δεν θα φάω βούτυρο ή σοκολάτα.”

Υπάρχει μία έκφραση στα Αγγλικά “everything in moderation, including moderation!”

Αυτό είναι το θέμα του βιβλίου μου…..ισορροπία!

Ήταν σημαντικό για μένα να κυκλοφορήσει το βιβλίο μου στην Ελλάδα, γιατί πάντα η Ελλάδα, επηρέαζε τη μαγειρική μου!

(Πώς πρωτοασχολήθηκα με τη μαγειρική)

Όταν ήμουν μικρή μαγείρευα με τη γιαγιά μου. Δηλαδή η γιαγιά μου ήταν η πρώτη δασκάλα μου στην κουζίνα. Η γιαγιά μου μαγειρεύει ακόμη και στα 97 της χρόνια! Η οικογένειά μου είναι από την Πελοπόννησο. Οι συγγενείς μου είχαν ζαχαροπλαστείο στην Μεγαλόπολη και η γιαγιά και ο παππούς μου είχαν εστιατόριο στην Αμερική. Η μαγειρική είναι στο αίμα μου!

(Που σπούδασα)

Το 1999 μετακόμισα στο Σαν Φρανσίσκο. Σπούδασα εκεί στο California Culinary Academy. Μετά πήρα δεύτερο πτυχίο στο Culinary Institute of America at Greystone.

(Η δουλειά μου)

Το 2000 άρχισα να δουλεύω σε εστιατόρια, και δούλευα για δέκα χρόνια στα κορυφαία εστιατόρια στο Σαν Φρανσίσκο σαν ζαχαροπλάστης. Πήρα πολύ καλές κριτικές από τους γευσιγνώστες.

(Πώς ξεκίνησα να συμμετέχω σε εκπομπές)

Πριν 4 χρόνια άκουσα ότι υπάρχει μια καινούργια εκπομπή, το Top Chef. Ειδικεύομαι στα γλυκά, και αυτό ήταν υπέρ μου. Έτσι κέρδισα μία θέση στο Top Chef.

Μετά από το Top Chef άρχισα να συμμετέχω στο κανάλι Food Network. Σε ένα μόνο επεισόδιο έφτιαξα μέσα σε 8 ώρες μία πόλη, Σαν Φρανσίσκο, με μόνο τρία προϊόντα: δημητριακά, ζάχαρη, και σοκολάτα. Ήταν ο πιο δύσκολος αγώνας που έκανα ποτέ.

(Πώς άρχισα να κάνω επιδόρπια χωρίς πολλά λιπαρά)

Τη στιγμή που τελείωσα με το Top Chef, είχα πολλές προτάσεις από τα περιοδικά, τα μαγαζιά, και τις εταιρίες για συνταγές χωρίς πολλές θερμίδες. Αυτή ήταν μία καινούργια πρόκληση για μένα, και μου άρεσε. Σύντομα ήμουν εκπρόσωπος για το Truvia, μία φυσική ζάχαρη χωρίς θερμίδες.

Με το Truvia άρχισα να φτιάχνω γλυκές συνταγές χωρίς ζάχαρη. Ήταν δύσκολο στην αρχή! Η εμπειρία ήταν σημαντική για τη δουλειά μου μια και το πρόβλημα της παχυσαρκίας στην Αμερική έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, με αποτέλεσμα 25 εκατομμύρια να πάσχουν από ζαχαρώδη διαβήτη.

Ήθελα να φτιάξω επιδόρπια για όλους ώστε να μπορούν να τρώνε χωρίς φόβο.

Αλλά το πιο σημαντικό, να ακόμα έχουν πλούσια γεύση! Με αυτή την ιδέα γεννήθηκε το βιβλίο μου.

(Λεπτομέρειες του βιβλίου μου)

Έχω διαφορετικές ενότητες στο βιβλίο μου. Σε μία ενότητα έχω American Classics: chocolate cake, carrot cake, red velvet cupcakes. Σε άλλη ενότητα έχω τους κουραμπιέδες της γιαγιάς μου, ένα τσιζκέικ με κατσικίσιο τυρί εμπνευσμένο από ένα εστιατόριο στο Σαντορίνης. Σε ένα άλλο κομμάτι έχω συνταγές που γίνονται σε λιγότερα από 30 λεπτά, και γλυκά για τις γιορτές, Χριστούγεννα, κ.λ.

(Μαγειρική στην Αμερική και στην Ελλάδα )

Στο Σαν Φρανσίσκο, υπάρχουν κάποια από τα καλύτερα εστιατόρια της Αμερικής.

Για να πετύχεις πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός και αυτό νομίζω ότι είναι καλό γιατί σε υποχρεώνει πάντα να βελτιώνεσαι. Κάθε μέρα πρέπει να κάνεις κάτι παραπάνω για να παραμένεις στην επικαιρότητα.

Αυτό τώρα αρχίζει με τους σεφ στην Ελλάδα. Οι Έλληνες έχουν πάθος, πάθος με τη ζωή τους, πάθος με το φαγητό. Μ’ αρέσει αυτό γιατί έχω κι εγώ το ίδιο.

Με τη προοπτική μου, με το φαγητό με τη ζωή μου, έχω πάθος και αισθάνομαι Ελληνίδα. Για αυτό θέλω να δουλέψω και στην Ελλάδα.

Αν επιθυμείτε να δείτε εκπομπές της Μαρίσας ακολουθήστε το παρακάτω link:

http://www.youtube.com/results?search_query=marisa+churchill&aq=f

www.marisachurchill.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ