Ανταρσία δεκάδων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για Πετσάλνικο

«Ανταρσία» από μεγάλη ομάδα υπουργών αλλα και βουλευτών του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε εξέλιξη εξαιτίας της επιλογής του πρωθυπουργού να υποδείξει τον Φίλιππο Πετσάλνικο για την πρωθυπουργία. Σφοδρές αντιδράσεις και από βουλευτες της Ν.Δ.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και πολλά κορυφαία στελέχη διαμήνυσαν στον πρωθυπουργό την έντονη αντίθεσή τους στη συγκεκριμένη λύση θεωρώντας ότι δεν θα γίνει θετικά δεκτή από την κοινή γνώμη αλλά ούτε και από την Ευρώπη. «Θα ξεφτιλιστούμε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος στον πρωθυπουργό και του ανέδειξε τις τεράστιες δυσκολίες που θα υπάρξουν να πειστούν οι πολίτες για την καταλληλότητα της λύσης Πετσάλνικου αλλα και για τα μεγάλα προβλήματα που θα τεθούν από τις Βρυξέλλες. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έλεγαν ότι ο κ. Πετσάλνικος επελέγη απο τον κ. Παπανδρέου για να ελέγχει ο ίδιος όλες τις εξελίξεις σε κυβέρνηση και κόμμα καθώς ειναι γνωστο ότι αποτελεί τον πιό στενό του συνεργάτη στην Κοινοβουλευτικη Ομάδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και βουλευτες της Ν.Δ. δεν συμφωνούν με την επιλογή Πετσάλνικου υπενθυμίζοντας ότι ήταν απο τους εμπνευστές της ιδέας του δημοψηφίσματος που τίναξε στον αέρα την διαδικασία της 26ης Οκτωβρίου. Πάνω από 10 βουλευτες διεμήνυσαν στον γραμματέα της Κ.Ο. κ. Κώστα Τασούλα ότι «ο Πετσάλνικος είναι αντιγραφο του Παπανδρέου κι εμεις δεν τον ψηφίζουμε».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ