Μετανάστες έχασαν τον γάτο τους στο ταξίδι για την Ελλάδα -Τους τον έστειλαν στην Νορβηγία [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Μετανάστες έχασαν τον γάτο τους στο ταξίδι για την Ελλάδα -Τους τον έστειλαν στην Νορβηγία [εικόνες & βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι συγκινητικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν όταν μία οικογένεια από το Ιράκ πήρε ξανά στα χέρια της τον τρίχρονο γάτο της που έχασε κατά την διάρκεια του ταξιδιού της προς της Λέσβο κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η οικογένεια του Kunkush, η ιδιοκτήτριά του με τα πέντε της παιδιά, έφυγε από την Μοσούλη όπου κίνδυνος του Ισλαμικού Κράτους ήταν τεράστιος. Στο ταξίδι για την Λέσβο που έγινε μέσα σε μία πλαστική λέμβο, ο γάτος χάθηκε και παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες της οικογένειας να τον εντοπίσουν, αυτό δεν κατέστη δυνατό, γιατί έπρεπε να συνεχίσουν το ταξίδι τους για το Βερολίνο και στη συνέχεια για την Νορβηγία.

Μετανάστες έχασαν τον γάτο τους στο ταξίδι για την Ελλάδα -Τους τον έστειλαν στην Νορβηγία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 0

Μέρες αργότερα, ο Kunkush εντοπίστηκε από έναν ψαρά της περιοχής. Η εικόνα του δεν θύμιζε σε τίποτα τον χνουδωτό περιποιημένο γάτο που φρόντιζε η οικογένεια από το Ιράκ. Οι διασώστες του τού έδωσαν το όνομα Δίας και αμέσως ξεκίνησε μία εκστρατεία για να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες τους μέσα από μία σελίδα στο Facebook που έστησε ένας Αμερικανός εθελοντής μαζί με τους φίλους του.

Μετανάστες έχασαν τον γάτο τους στο ταξίδι για την Ελλάδα -Τους τον έστειλαν στην Νορβηγία [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr 1

Τελικά στις 12 Φεβρουαρίου, και μετά από μεγάλη έρευνα και διασταύρωση στοιχείων η οικογένεια του Kunkush εντοπίστηκε στην Νορβηγία, ενώ χάρη σε έναν έρανο συγκεντρώθηκαν και τα απαραίτητα χρήματα που απαιτούνταν για να μεταφερθεί ο γάτος στην χώρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ μετανάστες γάτος Λέσβος νορβηγία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ