Αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής -Ανυποχώρητοι αγρότες και Βούλγαροι οδηγοί - iefimerida.gr

Αποκλεισμένα τα τελωνεία Προμαχώνα και Εξοχής -Ανυποχώρητοι αγρότες και Βούλγαροι οδηγοί

(EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι ουρές χιλιομέτρων παραμένουν στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, καθώς παραμένουν στη θέση τους και τα αντι-μπλόκα που έχουν στήσει οι οδηγοί φορτηγών της γειτονικής χώρας, απαιτώντας την απόσυρση των τρακτέρ από το ελληνικό έδαφος.

«Αυτό δεν πρόκειται να συμβεί σε καμία περίπτωση», διεμήνυσε ο Γιάννης Τουρτούρας, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου στον Προμαχώνα, μιλώντας στο ΑΠΕ/ΜΠΕ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά επί ελληνικού εδάφους, υπερβαίνει ακόμα και τα 30 χιλιόμετρα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά από τον αποκλεισμό του τελωνείου στις 14-15 Φεβρουαρίου από τους αγρότες, αποφασίστηκε η ελευθέρωση των πυλών μία ημέρα αργότερα, όμως η κυκλοφορία δεν αποκαταστάθηκε, καθώς στήθηκε μπλόκα στα Κούλατα επί βουλγαρικού εδάφους.

Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο τελωνείο της Εξοχής στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Σύμφωνα με τον Βασίλη Καστίδη, αντιπρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κάτω Νευροκοπίου επιτρέπεται η διέλευση στα έκτακτα περιστατικά όπως και τουριστικά λεωφορεία με παιδιά. Ο ίδιος τόνισε ότι οι Βούλγαροι αυτοκινητιστές είναι αδιάλλακτοι, ενώ «δεν επιδεικνύουν καμία ευαισθησία στην ταλαιπωρία απλών πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Προμαχώνας εξοχή τελωνεία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ