Κλείστηκαν σε κλουβί για να διαμαρτυρηθούν κατά του hotspot στη Χίο [εικόνα] - iefimerida.gr

Κλείστηκαν σε κλουβί για να διαμαρτυρηθούν κατά του hotspot στη Χίο [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τοποθέτησαν ένα κλουβί στην κεντρική πλατεία της Χίου, μπήκαν σε αυτό και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί.

Αυτό τον πρωτότυπο τρόπο βρήκε μία ομάδα εθελοντών, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το hotspot του νησιού. Μάλιστα, δηλώνουν ότι θα παραμείνουν κλειδωμένοι στο κλουβί, βασιζόμενοι σε άλλους για να τους παράσχουν φαγητό, στεγνά ρούχα σε περίπτωση βροχής ή ιατρική υποστήριξη αν αυτό χρειαστεί, σύμφωνα με την ιστοσελίδα astraparis.

Κλείστηκαν σε κλουβί για να διαμαρτυρηθούν κατά του hotspot στη Χίο [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Στη δήλωσή τους, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρουν ότι «στεκόμαστε αλληλέγγυοι με τους ανθρώπους που προσπαθούν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, τις διώξεις ή τη φτώχεια. Το νέο hot spot βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου, μακριά από την τουριστική ακτή, όπου όλοι εκείνοι που έρχονται στην Eυρώπη για να αναζητήσουν καταφύγιο είναι υποχρεωμένοι να καταγράφονται και όπου προορίζεται να μείνουν μετά την άφιξή τους στο νησί.

Ολες οι πιθανότητες αυτάρκειας των προσφύγων θα περιοριστούν, λόγω της παραβίασης της ιδιωτικής ζωής και της απομακρυσμένης τοποθεσίας από καταστήματα και δημόσιους χώρους. Επιπλέον, ένα μεγάλο μέρος του στρατοπέδου είναι ήδη περιφραγμένο. Πιστεύουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι που αναζήτησαν καταφύγιο εκεί θα φυλακιστούν, θα κρατηθούν σαν να είναι εγκληματίες και θα απελαθούν. Αυτό αποτελεί ρατσιστική υποβάθμιση των μεταναστών, καθώς αντιμετωπίζονται σαν άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας».

Φωτογραφία: astraparis.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χίος διαμαρτυρία hotspot
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ