Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης στα... Σκόπια! - iefimerida.gr

Συνελήφθη ο Μάκης Ψωμιάδης στα... Σκόπια!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο εσωτερικό τον έψαχναν, όμως τελικά τον εντόπισαν στα Σκόπια! Ο λόγος για τον Μάκη Ψωμιάδη, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία των Σκοπίωνν μετά από διεθνές ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εναντίον του από την ελληνική δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Καβάλα συνελήφθη την ώρα που έπινε τον καφέ του σε καφετέρια των Σκοπίων, από την τοπική αστυνομία που αξιοποίηση πληροφορίες της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί στις 15 Σεπτεμβρίου κατόπιν εντάλματος για τα στημένα ματς - αντιμετωπίζει κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εκβιασμούς, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων- ωστόσο με απόφαση του εισαγγελέα αποφυλακίστηκε και έκτοτε παρέμενε άφαντος. Λεπτομέρειες της σύλληψης δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Από την Ελληνική Αστυνομία εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

«Συνελήφθη, σήμερα (09.11.2011) το μεσημέρι, στα Σκόπια, 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος διώκεται με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε εκβιάσεις, απάτες, δωροδοκίες και αλλοιώσεις αγώνων ποδοσφαίρου – «στημένα παιχνίδια».

Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε από τις Αρχές Ασφάλειας των Σκοπίων ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών που παρασχέθηκαν από τις Ελληνικές Αρχές (Ελληνική Αστυνομία – Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών)».

Τι ανακοίνωσαν οι αρχές των Σκοπίων

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της ΠΓΔΜ, Ίβο Κότεφσκι, σε δηλώσεις του πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, επιβεβαίωσε ότι ο Έλληνας πολίτης που συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι στα Σκόπια, είναι ο Ψωμιάδης Χρυσόστομος, εις βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης από την Ιντερπόλ.

Ο κ. Κότεφσκι ανέφερε ακόμη ότι ο Μάκης Ψωμιάδης μεταφέρθηκε από την αστυνομική διεύθυνση των Σκοπίων, όπου έγινε η ταυτοποίηση των στοιχείων του, στον ανακριτή του πρωτοδικείου των Σκοπίων.

Σύμφωνα με τη σχετική διαδικασία, ο ανακριτής πρόκειται να πιστοποιήσει την ταυτότητα του συλληφθέντα και την ισχύ του εντάλματος σύλληψης και εν συνεχεία θα αποφασίσει κατά πόσο συντρέχουν οι λόγοι για την προφυλάκιση και την έκδοση του Μάκη Ψωμιάδη στις ελληνικές αρχές.

Εν τω μεταξύ ο ανακριτής του πρωτοδικείου των Σκοπίων αποφάσισε πριν από λίγο την προφυλάκιση του Μάκη Ψωμιάδη για διάστημα 40 ημερών, κατά το οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες για την έκδοσή του στις ελληνικές αρχές.


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ