Οπερα της πεντάρας -Ο υπόκοσμος του Μπρεχτ στο θέατρο Παλλάς. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς [εικόνες, βίντεο] - iefimerida.gr

Οπερα της πεντάρας -Ο υπόκοσμος του Μπρεχτ στο θέατρο Παλλάς. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς [εικόνες, βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπόκοσμος και εξουσία. Ο φανταχτερός αλλά και μίζερος κόσμος των ηρώων του Μπέρτολτ Μπρεχτ, με την υπέροχη μουσική του Κουρτ Βάιλ, από 24 Φεβρουαρίου, σε μία σύγχρονη παράσταση.

Μία ιδιότυπη, παράξενη αλλά συνάμα οικεία κοινωνία ανθρώπων εμφανίζεται στην Αθήνα. Ζητιάνοι, πόρνες, μικροεγκληματίες, αστυνομικοί, μικρά και μεγάλα αφεντικά και το υπέρτατο, αόρατο αφεντικό, πάνω από όλα και όλους.
Στο Λονδίνο του 1900 ένας απατεώνας παντρεύεται την κόρη του «βασιλιά των ζητιάνων» και αρχίζει μαζί του μια μοιραία αντιπαράθεση.

Οπερα της πεντάρας -Ο υπόκοσμος του Μπρεχτ στο θέατρο Παλλάς. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 0

Ενα αυτόνομο θεατρικό είδος
«Το έργο έχει κατά καιρούς αντιμετωπιστεί ως μιούζικαλ, ως πολιτική σάτιρα με τραγούδια, ως κωμωδία ευρείας κατανάλωσης, ως μουσικό μπουλβάρ, ακόμα και ως επιθεώρηση εποχής. Η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για τίποτε από αυτά» λέει ο Γιάννης Χουβαρδάς που επωμίζεται τον δύσκολο ρόλο του σκηνοθέτη. «Μπορεί να δανείζεται στοιχεία από πολλά και διαφορετικά είδη θεάτρου, αλλά τελικά αποτελεί ενα ιδιαίτερο θεατρικό είδος από μόνη του. Και αυτή ακριβώς είναι η μεγάλη δυσκολία, αλλά και η μεγάλη πρόκληση για ένα σύγχρονο ανέβασμα: μέσα από μια προσεκτική και θαρραλέα προσέγγιση, να αναδειχθούν η καθαρότητα, η εκρηκτικότητα και η ψυχαγωγική δύναμη που συνθέτουν τον κόσμο του υπέροχου αυτού έργου».

Οπερα της πεντάρας -Ο υπόκοσμος του Μπρεχτ στο θέατρο Παλλάς. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 1

Πλήθος εξαιρετικών ηθοποιών καλούνται να κινηθούν, να παίξουν και να τραγουδήσουν με τη συνοδεία ζωντανής μπάντας 12 μουσικών υπό τη διεύθυνση του Θοδωρή Οικονόμου.

Το σκηνικό είναι ένας μεγάλος ενιαίος χώρος μαζικής εργασίας, όπου συνυπάρχουν, συμβιώνουν και συγκρούονται μέχρις εσχάτων μέρα και νύχτα, όλες οι διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων. Ο κομψός ληστής Μακχήθ που υποδύεται ο Χρήστος Λούλης, η Κυρία Πίτσαμ με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη που έχει αναμετρηθεί και πάλι με τον Μπρεχτ, ο Κύριος Πίτσαμ Άγγελος Παπαδημητρίου είναι ο πανούργος ιδιοκτήτης μιας εταιρείας ζητιάνων, η πόρνη Τζέννυ που υποδύεται η Λυδία Φωτοπούλου. Αφηγητής, Αστυνόμος Μπράουν ο Νίκος Καραθάνος, Πόλλυ η Νάντια Κοντογεώργη και στον ρόλο της Λούσυ η Κίκα Γεωργίου. Μεταμφιέσεις, περούκες, έντονο βάψιμο, φανταχτερά κοστούμια και υπέροχη μουσική.

Το τρέιλερ μας εισάγει στον κόσμο των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Αντίνοος Αλμπάνης, Μιχάλης Αφολαγιάν, Μπάμπης Γαλιατσάτος, Ελίζα Γεροντάκη, Έφη Γούση, Μαριάννα Καβαλλιεράτου, Βασίλης Κουκαλάνι, Ελένη Μπούκλη, Βασίλης Μυλωνάς, Νέστορας Κοψιδάς, Μαρία Νίκα, Γιώργος Τζαβάρας.

Δεν μπορεί, παρά φεύγοντας, να σφυρίζεις τον ρυθμό του «Mack the knife»!

Οπερα της πεντάρας -Ο υπόκοσμος του Μπρεχτ στο θέατρο Παλλάς. Σκηνοθετεί ο Γιάννης Χουβαρδάς [εικόνες, βίντεο] | iefimerida.gr 2

Η παράσταση
«Όπερα της πεντάρας» των Μπέρτολτ Μπρεχτ - Κουρτ Βάιλ
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Πρεμιέρα: 24 Φεβρουαρίου
Θέατρο Παλλάς: Βουκουρεστίου 5, Αθήνα, τηλ. 210 3213100

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ