Δήμαρχος Δέλτα: Αυτή η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν τη «χαβούζα» της Θεσσαλονίκης - iefimerida.gr

Δήμαρχος Δέλτα: Αυτή η κυβέρνηση μας αντιμετωπίζει σαν τη «χαβούζα» της Θεσσαλονίκης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να πάρουν ξεκάθαρη θέση για τη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, σχετικά με τη δημιουργία κέντρου μετεγκατάστασης προσφύγων, καλεί τους δημάρχους της Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος.

«Η απίστευτη δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα μόνο ατυχής δεν ήταν και δικαιώνει την ανησυχία της διοίκησης του δήμου Δέλτα και των κατοίκων των Διαβατών. Αποκαλύπτει ότι και αυτή η κυβέρνηση πράγματι μας αντιμετωπίζει σαν τη "χαβούζα" της Θεσσαλονίκης, αφού το κριτήριο επιλογής των Διαβατών για τη δημιουργία του κέντρου μετεγκατάστασης ήταν η αντίληψη περί "ακριβών" και "φτηνών" περιοχών, την ώρα που αγνοούνται σπουδαίοι λόγοι για να αποτραπεί κάτι τέτοιο» σημειώνει ο κ. Φωτόπουλος.

Ο δήμαρχος δηλώνει ότι ο δήμος θα συνεχίσει να τάσσεται κατά της δημιουργίας κέντρου μετεγκατάστασης στο στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, προκειμένου να προστατεύσει τόσο τους πρόσφυγες όσο και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής και προσθέτει: «η σαφής πια προχειρότητα και η διγλωσσία των αρμοδίων, καθώς και δηλώσεις τύπου Τόσκα που διαχωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους, δηλώσεις που αγνοούν την τοπική κοινωνία και την αυτοδιοίκηση, είναι που υποθάλπουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δήμαρχος Δέλτα Νίκος Τόσκας ΧΑΒΟΥΖΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ