Η τραπεζίτης που παράτησε τη δουλειά της και «έχτισε» αυτοκρατορία στο design [εικόνες] - iefimerida.gr

Η τραπεζίτης που παράτησε τη δουλειά της και «έχτισε» αυτοκρατορία στο design [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αφήνοντας μια για πάντα την τραπεζική της καριέρα, η Μάριαμ Νάφισι είχε την ιδέα να συγκεντρώσει το δημιουργικό ταλέντο του κόσμου σε ένα site, με τα έργα τους να γίνονται προσιτά στους καταναλωτές.

Δεν θα ήταν, ωστόσο, όπως όλα τα υπόλοιπα. Στο Minted, όπως ονομάζεται η ιστοσελίδα, θα γίνονταν διαγωνισμοί μεταξύ των σχεδιαστών ανά είδος, με το κοινό να επιλέγει τον νικήτη, του οποίου και το δημιούργημα θα πωλούνταν.

«Είδα πως υπήρχαν bloggers, που ξεχώριζαν ανάμεσα στο πλήθος του Ιντερνετ, μέσα από την παραγωγή τους και πίστεψα πως υπήρχαν και άλλα ταλέντα στον κόσμο, που θα μπορούσα να βοηθήσω», αναφέρει η Μάριαμ.

«Στην αρχή πωλούσαμε καθιερωμένες μάρκες χαρτικών, ωστόσο, ο ανταγωνισμός απογειώθηκε», προσθέτει.

Η τραπεζίτης που παράτησε τη δουλειά της και «έχτισε» αυτοκρατορία στο design [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Κάπως έτσι, λοιπόν, ξεκίνησε το Minted, στο οποίο, πλέον, κανείς μπορεί να βρει από κάδρα, καπέλα για φώτα και μαξιλάρια, μέχρι ιδέες για γαμήλια τελετή.

Εικονογράφοι, σχεδιαστές κλωστοϋφαντουργίας, ζωγράφοι, σχεδιαστές συσκευασιών και ένα σωρό άλλοι βρίσκουν «στέγη» στο site της Μάριαμ και μοιράζονται την βαθιά τους αγάπη για την Τέχνη και την δημιουργική έκφραση, ενώ την ίδια στιγμή εξελίσσονται και έρχονται σε επαφή με τον κόσμο.

Η τραπεζίτης που παράτησε τη δουλειά της και «έχτισε» αυτοκρατορία στο design [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα σχεδιασμού και Τέχνης έχουν διακοσμήσει πάνω από 40 εκατ. σπίτια, με την εταιρεία να προσπαθεί να αγγίζει την εξαιρετική ποιότητα.

Η Μάριαμ, μάλιστα, βρέθηκε στη λίστα με τους 25 πιο δημιουργικούς ανθρώπους της Fast Comapny το 2013, και όχι τυχαία, αν αναλογιστεί κανείς πως το Minted δραστηριοποιείται σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ και 43 χώρες.

Η τραπεζίτης που παράτησε τη δουλειά της και «έχτισε» αυτοκρατορία στο design [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Η τραπεζίτης που παράτησε τη δουλειά της και «έχτισε» αυτοκρατορία στο design [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τραπεζίτης design ιστοσελίδα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ