Οι Σουηδέζες περιπολούν στις πισίνες και καταγγέλλουν σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι Σουηδέζες περιπολούν στις πισίνες και καταγγέλλουν σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον νόμο στα χέρια τους παίρνουν οι γυναίκες στη Σουηδία που συγκροτούν ομάδες περιφρούρησης στις δημοτικές πισίνες μετά από καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από πρόσφυγες, όπως αναφέρει η εφημερίδα Independent.

Η δράση ξεκίνησε από την πόλη Καλμαρ που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα της χώρας και έχει πληθυσμό περίπου 36.000 κατοίκους. Πρόσφατα, οι γυναίκες της πόλης δημιούργησαν μία ομάδα «επαγρύπνησης και περιπολίας» με το όνομα «Tafsvakten» -φρουροί ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις- και περιφρουρούν τις πισίνες κάθε Σάββατο από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το επόμενο πρωί.

Οι Σουηδέζες περιπολούν στις πισίνες και καταγγέλλουν σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων [εικόνες]  | iefimerida.gr 0

«Θα κρατήσουμε χαμηλό προφίλ, δεν θα ενεργούμε σαν την αστυνομία, απλά θα παρατηρούμε και θα είμαστε στη διάθεση όποιου θέλει να μας μιλήσει» δήλωσε η επικεφαλής της ομάδας, 24χρονη Σίρι Μπερχαρντσον που δημιούργησε στις 4 Φεβρουαρίου την ομώνυμη ιστοσελίδα στο facebook, μέσω της οποίας η ομάδα ζητά εθελόντριες και συγκεντρώνει χρηματικά ποσά για τα έξοδά της, όπως την μεταφορά των εθελοντριών, το φαγητό τους και την πληρωμή των εισιτηρίων εισόδου στις πισίνες.

Οι Σουηδέζες περιπολούν στις πισίνες και καταγγέλλουν σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων [εικόνες]  | iefimerida.gr 1

Η σελίδα έχει μέχρι σήμερα συγκεντρώσει περισσότερα από 2.000 likes, ενώ αρκετές γυναίκες αναρτούν τις προσωπικές τους ιστορίες που έχουν σχέση με σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων.

Οι Σουηδέζες περιπολούν στις πισίνες και καταγγέλλουν σεξουαλικές επιθέσεις προσφύγων [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πισίνες περιπολία Σουηδία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ