Λεβέντης: Ο Προβόπουλος είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός σε οικουμενική κυβέρνηση - iefimerida.gr

Λεβέντης: Ο Προβόπουλος είναι έτοιμος να γίνει πρωθυπουργός σε οικουμενική κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πάγια θέση του για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή και της Νέας Δημοκρατίας, διατύπωσε εκ νέου ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης.

«Να παραμερίσουν τους εγωισμούς τους οι κ.κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο μεν Τσίπρας να βάλει στην άκρη κάτι θερμοκέφαλους που του λένε “γαντζώσου και μη φεύγεις μέχρι τέλους, όση ζημιά κι αν κάνεις στη χώρα”, ο δε Μητσοτάκης να παραμερίσει κάτι ακροδεξιά στοιχεία που του λένε “μας συμφέρει να πέσει ο Τσίπρας και να έρθουμε εμείς”».

Μιλώντας στον Real fm, o κ. Λεβέντης είπε πως «στην πολιτική είναι εφικτό ό,τι είναι απαραίτητο για τη χώρα», διαμηνύοντας ότι «μία κυβέρνηση 153, μια ετοιμόρροπη κυβέρνηση δεν την εμπιστεύονται».

Ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να έρθουν επενδύσεις, υπογραμμίζοντας τέλος, ότι μια κυβέρνηση με 220 βουλευτές θα την έβλεπαν (σσ οι ξένοι) πολύ καλά. Επικαλέστηκε μάλιστα και το παράδειγμα με το μεγάλο συνασπισμό στη Γερμανία.

Στο ερώτημα αν υπάρχει πρόσωπο πρωθυπουργού στο οποίο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων απάντησε ότι «δεν είναι δύσκολο» και πρόσθεσε: «Εδώ προέχει πολιτική απόφαση… Ο Προβόπουλος είναι κατάλληλος. Ζητείται, τι άτομο να είναι; Να είναι ευρωπαϊστής, ποτέ να μην αμφισβήτησε τις αποφάσεις της ΕΕ και να έχει καλές σχέσεις με την Ευρώπη για να πετύχει την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

Ερωτηθείς αν ο κ. Προβόπουλος θα δεχθεί μία τέτοια πρόταση, να γίνει πρωθυπουργός σε μία κυβέρνηση οικουμενικού χαρακτήρα, ο κ. Λεβέντης απάντησε: «Έχω πληροφορίες ότι είναι έτοιμος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ