Θα γίνει δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη από τον Τσίπρα -Αναζητούν αντικαταστάτη στο υπουργείο - iefimerida.gr

Θα γίνει δεκτή η παραίτηση Σγουρίδη από τον Τσίπρα -Αναζητούν αντικαταστάτη στο υπουργείο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αυτό που δεν κατάφεραν οι αγρότες με τις σφοδρές κινητοποιήσεις τους εναντίον της κυβέρνησης και των προεκλογικών υποσχέσεων του Αλέξη Τσίπρα, το κατάφερε ο υφυπουργός Παναγιώτης Σγουρίδης με τις δηλώσεις του ότι ο πρωθυπουργός παραπλάνησε τον αγροτικό κόσμο και έταζε προεκλογικά για να τον ψηφίσουν.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών έχουν προκαλέσει την οργή του κ. Τσίπρα, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να κάνει δεκτή την παραίτηση του Παναγιώτη Σγουρίδη μόλις επιστρέψει αύριο, Παρασκευή (19.02.2016), από τις Βρυξέλλες.

Αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας έχει μιλήσει ήδη με τον Πάνο Καμμένο, αφού ο κ. Σγουρίδης ανήκει στους Ανεξάρτητους Ελληνες, και του ανακοίνωσε ότι θα κάνει δεκτή την παραίτησή του.

Εξαλλος ο Τσίπρας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας εξοργίστηκε όχι μόνο για τα περί παραπλάνησης των αγροτών, αλλά και για την ταύτιση του με τα "Ζάππεια" του Αντώνη Σαμαρά και τα "λεφτά υπάρχουν" του Γιώργου Παπανδρέου και κυρίως γιατί την ώρα της σημαντικής συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ένα κυβερνητικό στέλεχος επί της ουσίας "σαμποτάρει" την προσπάθεια της κυβέρνησης.

«Την ώρα που ο πρωθυπουργός δίνει μάχη στις Βρυξέλλες για τα ελληνικά θέματα και στο εσωτερικό η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με τις σφοδρές αντιδράσεις αγροτών και ελεύθερων επαγγελματιών είναι αδιανόητο ένας υπουργός να ρίχνει λάδι στη φωτιά», τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι σε πρώτη φάση αιφνιδιάστηκαν από τον σάλο που δημιουργήθηκε κυρίως στο διαδίκτυο.

Ο Καμμένος του ζήτησε να ανασκευάσει
Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος επικοινώνησε με τον κ. Σγουρίδη και του ζήτησε να ανασκευάσει, όπως και έγινε. Ωστόσο ο πρωθυπουργός είχε πάρει την απόφασή του και μέσω των συνεργατών του ζήτησε να υποβάλει την παραίτησή του..."για λόγους ευθιξίας".

Τι είπε ο Σγουρίδης
Όλα ξεκίνησαν όταν ο κ. Σγουρίδης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Maximum 93.6 δήλωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας ουσιαστικά παραπλάνησε τους αγρότες, όπως είχαν κάνει και οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Παπανδρέου.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης δήλωσε πως οι πολιτικοί στην Ελλάδα δεν κρίνονται από τις πράξεις τους, αλλά από αυτά που λένε και δήλωσε με νόημα πως "εάν δεν τάξεις δεν σε ψηφίζει". Σημειώνοντας πως ο ίδιος είναι παλιά καραβάνα στην πολιτική δήλωσε πως "δεν φείδομαι των λόγων μου πρέπει κάποια στιγμή να πούμε την αλήθεια. Αυτή είναι η αλήθεια".

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου της ραδιοφωνικής εκπομπής εάν αυτό σημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες, ο υφυπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: "όπως και ο προηγούμενος, Ζάππειο 1, Ζάππειο 2, Ζάππειο 3", εννοώντας τον κ. Σαμαρά και προσθέτοντας "όπως τα λεφτά υπάρχουν" εννοώντας τον κ. Παπανδρέου.

Ξαφνιασμένος ο δημοσιογράφος που άκουγε τον υφυπουργό να κάνει μία τέτοια αναφορά ξαναρωτά εάν ο κ. Τσίπρας παραπλάνησε τους αγρότες όπως και ο Σαμαράς για να του απαντήσει ο κ. Σγουρίδης "όπως ο Παπανδρέου πριν". Τα ίδια επανέλαβε λίγο αργότερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Προσπάθησε να τα μαζέψει
Σε τηλεφωνική του παρέμβαση, μετά τον σάλο, ο κ. Σγουρίδης υποστήριξε ότι η επίμαχη δήλωση ήταν κάτι που ουσιαστικά ξέφυγε και εν συνεχεία παρερμηνεύτηκε. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά δεν εννοούσε αυτό που βγήκε στον αέρα.

Μάλιστα, ο κ. Σγουρίδης σε μία προσπάθειά του να επανορθώσει, τόνισε πως ο Έλληνας πρωθυπουργός παλεύει με νύχια και με δόντια για να υλοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές και να βρεθεί λύση για το χρέος και φυσικά να οδηγηθεί η χώρα στην ανάπτυξη. Τόνισε παράλληλα, πως οι πράξεις της κυβέρνησης θα κριθούν στο τέλος της τετραετίας.

Ακολούθησε επίσημη δήλωση του κ. Σγουρίδη πως δεν είπε αυτό που είπε και τα λόγια του παρερμηνεύτηκαν. Στη συνέχεια όμως, βρέθηκε αργά το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου υπέβαλε την παραίτησή του για λόγους ευθιξίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ