ΠΑΣΟΚ για Νίκο Παππά: Με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις στήνει καθεστωτικό περιβάλλον ενημέρωσης -Τι απαντά η κυβέρνηση - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ για Νίκο Παππά: Με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις στήνει καθεστωτικό περιβάλλον ενημέρωσης -Τι απαντά η κυβέρνηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σφοδρότατη επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας κ. Ν. Παππά για τη νέα τροπολογία σχετικά με την παράλληλη απασχόληση των δημοσιογράφων σε ΑΠΕ, ΕΡΤ και Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ.

Δια του υπεύθυνου του κοινοβουλευτικού Τομέα Δημόσιας Διοίκησης Θεόδωρου Παπαθεοδώρου,γίνεται λόγος για καθεστωτικό περιβάλλον, που θέλει να επιβάλλει ο κ. Παππάς στο χώρο της ενημέρωσης με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις. Σε σχετική δήλωση, αναφέρονται τα εξής:

«Το καθεστωτικό περιβάλλον ενημέρωσης που θέλει να επιβάλει ο κ. Παππάς επιβαρύνεται διαρκώς με εκφοβισμούς και εξαρτήσεις. Ο Υπουργός Προπαγάνδας του Μαξίμου θέλει να αποφασίζει ο ίδιος και για τα κριτήρια της παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων, οι οποίοι εργάζονται στην ΕΡΤ ΑΕ, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας.

Κριτήρια, τα οποία θα προσδιοριστούν αργότερα, όταν ο ίδιος κρίνει ότι αυτό είναι σκόπιμο, και εφόσον επιλέξει τους δημοσιογράφους, οι οποίοι θα απολαύσουν τα ευεργετήματα του νόμου του. Αποδεικνύει καθημερινά ο κ. Παππάς ότι ο ενδόμυχος πόθος του είναι να ζει στον «ευτυχισμένο» κόσμο της ΥΕΝΕΔ και αυτός να είναι ο Γεωργαλάς! Οι εξουσιαστικές φαντασιώσεις του κ. Υπουργού γίνονται καθημερινά οι εφιάλτες του πλουραλισμού της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας. Φτάνει πια, πρέπει να εμποδίσουμε αυτή την απόπειρα ελέγχου της δημοσιογραφίας.»

Η απάντηση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης

Οι αναφορές στις μαύρες σελίδες του χουντικού παρελθόντος στη χώρα μας εκπλήσσουν αρνητικά επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Ειδικότερα τονίζεται ότι:
«Θυμίζουμε ότι ο ίδιος είχε υπερψηφίσει πολλές από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, το οποίο υποκρίνεται ότι μόλις ανακάλυψε. Η ρύθμιση που φέρνει ο νόμος καταργεί το αδιαφανές καθεστώς παράλληλης απασχόλησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στο δημόσιο, το οποίο και πρέπει να σταματήσει. Εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι τέτοιου τύπου ακρότητες δεν εκφράζουν το χώρο που εκπροσωπεί στη βουλή ο κ. Παπαθεοδώρου.»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΣΟΚ τροπολογία ΕΡΤ ΑΠΕ ΓΓΕΕ παππάς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ