Aθλιες συνθήκες στο Γηροκομείο Αθηνών καταγγέλλει η Περιφέρεια - iefimerida.gr

Aθλιες συνθήκες στο Γηροκομείο Αθηνών καταγγέλλει η Περιφέρεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπροστά σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, υποσιτισμού και μειωμένης παροχής νοσηλειών βρέθηκε η Περιφέρεια, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε στο Γηροκομείο Αθηνών τον περασμένο Ιανουάριο.

Το κλιμάκιο Κοινωνικών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών έκανε έλεγχο στα ενεργά κτήρια και η κατάσταση που αποτυπώθηκε περιγράφει τη δυσλειτουργία της μονάδας.
Το Γηροκομείο Αθηνών δεν διασφαλίζει, ως οφείλει, την υγιεινή και ασφαλή διαμονή των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων, την επαρκή σίτιση τους και τις στοιχειώδεις νοσηλευτικές υπηρεσίες που χρειάζονται.

«Η Περιφέρεια Αττικής θα συμβάλλει, όσο μπορεί στην εξυγίανση του Γηροκομείου Αθηνών μετά τη διαρκώς επιδεινούμενη δυσλειτουργία του, αυτή διαπιστώθηκε στον τελευταίο έλεγχο του κλιμάκιου Κοινωνικών Συμβούλων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών», δηλώνει η αντιπεριφερειάρχης Ερμίνα Κυπριανίδου και συνεχίζει «η εξασφάλιση ποιοτικής και αξιοπρεπούς διαβίωσης στην Τρίτη Ηλικία και μάλιστα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης, αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Οφείλουμε να φροντίσουμε αυτούς που μας φρόντισαν».

Το γηροκομείο Αθηνών λειτουργεί από το 1864 με μακρά διαδρομή στην Κοινωνική Πρόνοια της Τρίτης Ηλικίας. Βάση του καταστατικού το 50% των φιλοξενούμενων είναι άποροι.
Η Διοίκηση του Γηροκομείου εμφανίζει απροθυμία ανταπόκρισης στα αλλεπάλληλα έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής για συμμόρφωση. Ήδη τα στοιχεία έχουν σταλεί από την περιφέρεια στο Δήμο Αθηναίων ως εποπτεύουσα αρχή και στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ενώ έχει παραπέμψει όλα τα στοιχεία στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γηροκομείο αθηνών περιφέρεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ