Η Catherine Zeta-Jones πάσχει από μανιοκατάθλιψη - iefimerida.gr

Η Catherine Zeta-Jones πάσχει από μανιοκατάθλιψη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά τον Michael Douglas που έπαθε καρκίνο του φάρυγγα και ευτυχώς το ξεπέρασε, τώρα αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και η Catherine Zeta Jones.

Πρόσφατα της διέγνωσαν ότι πάσχει από διπολική διαταραχή κοινώς μανιοκατάθλιψη. Ο εκπρόσωπος τύπου της δήλωσε ότι τον περασμένο χρόνο αναγκάστηκε να μπει σε μια νευρολογική κλινική για να αντιμετωπίσει το στρες και την κατάθλιψη που ένοιωθε κατά τη διάρκεια της αρρώστιας του συζύγου της.

Η διπολική διαταραχή δεν θεραπεύεται όπως είναι γνωστό αλλά μπορεί να ελεγχθεί από τον ασθενή. Σύμφωνα με τη wikipedia, είναι μια ψυχιατρική ασθένεια που χαρακτηρίζεται από δυο συναισθηματικές διαταραχές, τη μανία και την κατάθλιψη. Αυτές οι διαταραχές μπορούν να συμβούν σε ένα φάσμα που διακυμαίνεται από εξαντλητική κατάθλιψη μέχρι και αδιάκοπη μανία. Άτομα που υποφέρουν από διπολική διαταραχή συνήθως βιώνουν καταστάσεις μανίας ή υπομανίας ή μια μικτή κατάσταση μανίας και κατάθλιψης.

Η εκδήλωση των συμπτωμάτων συνήθως συμβαίνει σε νεαρή ηλικία. Τα επεισόδια της ασθένειας σχετίζονται με τη θλίψη, την αναστάτωση και με έναν σχετικά υψηλό κίνδυνο αυτοκτονίας. Διάφορες έρευνες υποδεικνύουν ότι η γενετική, το περιβάλλον, η νευροβιολογία καθώς ψυχολογικοί και κοινωνικοί παράγοντες είναι σημαντικοί στην ανάπτυξη διπολικής διαταραχής. Ψυχιατρικές έρευνες έχουν εστιάσει στους νευροβιολογικούς παράγοντες, ωστόσο ένα ξεκάθαρο οργανικό αίτιο δεν έχει ακόμα βρεθεί. Η διπολική διαταραχή "θεραπεύεται" με φάρμακα και/ή ψυχοθεραπείαΘεραπεία με την έννοια της ίασης δεν υπάρχει στη διπολική διαταραχή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ